Sunday, March 13, 2016

Huivi-inspiraatio iski! // Inspired by Scarves

BC Garn Semilla

Happy Street Shawl

BC Garn Semilla

Happy Street Shawl

Knitting Scarves

Olin eilen lankakauppa Snurressa järjestetyllä Veera Välimäen huivikurssilla. Itsehän olen suuri huivien ystävä ja niitä usein neulonkin. Halusin kurssilta saada oppia siihen, miten niitä huivien perusmuotoja saadaan aikaan. Haluaisin nimittäin voida neuloa huiveja enemmän "omasta päästä", käyttämättä aina ohjetta. Ja täytyy sanoa, että juuri sitä sainkin. Sain myös valtavasti uusia ideoita ja inspiraatiota huivineulontaan.

Kurssin harjoitustyönä aloin neuloa mukana olleesta Tukuwoolista puolikuun mallista huivia, sillä tämä muoto oli itselleni aivan uusi. Aika pitkään saan tikuttaa, jos aion tuolla superohuella langalla ja pienillä puikoilla saada kokonaisen huivin aikaiseksi. Voi siis olla, että ihan harjoitukseksi jää, mutta vielä en hennonnut tuota alkua purkaa. Ei sitä tiedä, vaikka se johonkin vielä jatkuisikin...

Kurssilla innostuin kovasti myös Veeran Happy Street -huivista. Kun Veera vielä näytti lyhennettyjen kerrosten teon (se on aina ollut mulle suuri mysteeri), päätin lähteä kokeilemaan huivia. Langaksi valitsin BC Garnin Semillan. Lankani on toki paksumpaa kuin ohjeessa, mutta sehän huiveissa niin mainiota onkin, ettei se yleensä ole niin justiinsa. Ainakin tätä on mukava neuloa, odotan jännityksellä millainen lopputulos on. Toivottavasti toimiva, vaikka poikkeaisikin alkuperäisestä.

Huivin väripaletti on itselleni aika epätyypillinen. Harmaita välillä kyllä käytän, mutta tuo kellanvihreä on väri, johon en normaalisti tarttuisi. Nyt se kuitenkin puhutteli kovasti. Johtuisikohan kevätauringosta, vai kurssin tarjoamista uusista ideoista? Snurren Anne kertoi, että tuo on tämän langan ostetuin väri. Olin ihan hämmästynyt, koska mun värimaailmassa se on ihan uusi tuttavuus. Hyvä niin, sillä yritän opetella rohkeammaksi värivalintojen kanssa. Kyllähän minä värejä käytän, paljonkin, mutta huomaamattani aina samoja. Ja kun sitten kursseilla katselen muiden värivalintoja, olen aina ihan hämmästynyt: noinkin voi yhdistellä, miksen ole koskaan tajunnut!

***

Yesterday I attended a shawl course taught by Veera Välimäki. It was held in a local yarn shop Snurre. At the course I learned a lot about the basic shapes of shawls and scarves and got a huge amount of ideas and inspiration. In the first picture there is the example project (a crescent shape shawl) I knitted through the course. I was also so inspired about Veera's Happy Street Shawl that I started my own right after I got home. These colours aren't so typical to me, but I'm excited. Maybe it's the spring, maybe the inspiring projects I saw yesterday, but I needed some new colours to my life.

1 comment:

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...