Friday, February 26, 2016

Vuoden verran postikortteja // Year of Postcards

Postcard project

Postcard project

postikortit

Olen projekti-ihminen. Tykkään pitkän linjan tavoitteista, joita lähestytään pikku hiljaa, tekemällä jotakin vaikka kerran viikossa tai kerran päivässä. Valitettavasti olen tässäkin suhteessa parempi aloittamisessa kuin lopettamisessa, ja aika monet projekteistani jäävät helposti kesken. Olen kuitenkin opetellut olemaan ymmärtäväisempi ja lempeämpi itseäni kohtaan. Kesken jäänyt projekti ei ole maailmanloppu, ja siitä alustakin sai varmasti tarpeeksi irti. Lisäksi olen opetellut pitämään projektini hallittavan kokoisina, enkä haukkaamaan montaa kerralla. Se tuo tekemiseenkin enemmän iloa, kun ei koko ajan stressaa siitä alunperin hauskaksi tarkoitetusta projektilistasta.

Ja mikäs sen parempi aika aloittaa uusi projekti kuin vuoden alku. Vuodenvaihteessa pallottelin päässäni kaikenlaisia ideoita. Lopulta päädyin yksinketraiseen toteutukseen. Tänä vuonna lähetän yhden postikortin joka viikko. Se tekee 52 postikorttia vuoden loppuun mennessä. 52 korttia, jotka ovat toivottavasti ilahduttaneet vastaanottajaansa. 52 hyvää postipäivää eri ihmisille tämän vuoden aikana.

Minusta on hauskaa miettiä, kenelle seuraavaksi lähettäisin kortin. On tietenkin hauskaa myös ostaakortteja varastoon. Miettiä kirjakaupassa potentiaalista vastaanottajaa, sitä joka ilahtuisi juuri tästä kortista. Ja lähettää kortteja myös sellaisille ihmisille, joille ei normaalisti tulisi lähetettyä postia.

52 korttia on aika paljon. Tähän mennessä niistä on lähetetty seitsemän, kahdeksatta kirjoittelen jo. Aika monta kortinsaajaa vielä keksittävänä. Jos SINÄ saattaisit haluta kortin tämän vuoden aikana, voit lähettää minulle osoitteesi sähköpostilla. Jonain päivänä kynnysmatoltasi saattaa löytyä postikortti. Ja jos haluat nähdä lisää lähetettyjä kortteja, voit seurata projektia Instagramissa.

***

I'm a project person. I like to approach a goal little by little, doing something every week or every day. I'm better at starting projects than finishing them though, but I've learned to think that it's okay too. I'm also learning to keep my projects small enough, so they don't end up stressing me out instead of bringing me joy.

In the beginning of this year I tossed around a few different ideas. I then ended up with a simple one: I'm gonna send one postcard every week. That will make 52 postcards at the end of the year. 52 postcards that hopefully made someone happy. 52 happy mail days around.

It's fun to think who to send a card next. And it's of course fun to buy new postcards.Wander around the bookstore and wonder, who would like this one. It's also fun to send cards to those you don't usually send any mail.

52 postcards is quite a lot. Now I've sent 7, and am writing the 8th. If YOU would like to get a card this year, send me your address via email. One day you can find a card on your doormat. And if you'd like to see more cards I've sent out, you can follow on Instagram.

6 comments:

 1. Joo, haluan kortin! Ja haluan lähettää postia! Tulee ihan liikaa laskuja, liian vähän kivaa postia. Onneksi nettikaupat muistaa aina välillä lähettää kivoja juttuja. 😜

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kortti tulossa, jossain vaiheessa ;)

   Olet ihan oikeassa, suurin osa postista on tylsää! Onneksi on nettikaupat, vaikka pitääkin maksaa saadakseen kivaa postia ;)

   Delete
 2. Minä olen hyvin samanlainen projektien suhteen: rakastan aloittaa niitä mutta loppuun vieminen onkin aika harvinaista. Nykyään jo tiedostan tämän ja yritän ajatella, että ei se mitään haittaa, vaikken veisikään projektia loppuun.

  Tämä postikorttivuosi on kyllä aivan ihana idea - ja kuulostaa myös hyvin toteutettavissa olevalta! Ja ihania kortteja olet lähettänytkin, hauska seurata projektia Instagramissa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ainakin toistaiseksi tämä on tuntunut ihan vain hauskalta. Tällä kertaa projekti vaikuttaa juuri sopivan kokoiselta :) Ja mukava kuulla, että on muitakin, joille käy samoin projektien kanssa. Eihän se onneksi niin vaarallista ole ;)

   Delete
 3. Paljon olet kortteja tehnyt, minulta jäis tekemättä. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva nähdä sua täällä, ja totta kai tulen vastavierailulle :)

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...