Wednesday, February 24, 2016

Lankaostoksia // New Yarn

Tämän päivän lankakauppareissu @lentavalapanen

Lauantaina kävin ensimmäistä kertaa Järvenpään lanka-ihmeessä, eli neulekahvila Lentävässä Lapasessa. Olin kaupan mukavasta tunnelmasta ja ihanista langoista sen verran pää pyörällä, etten tajunnut ottaa kuin tuon ylläolevan kuvan. Korjaan asian ensi kerralla, seuraava retki Lapaseen on jo nimittäin suunnitteilla! Tässä kuitenkin vähän kuvia niistä langoista, jotka sujahtivat ostoskassiini.

***

On Saturday I visited the lovely yarn shop and knitting cafe Lentävä Lapanen in Järvenpää. I was so overwhelmed about the lovely yarns I totally forgot to photograph the place. But that's okay, as I'm already planning the next trip there. Here are some pictures of the yarns I bought instead.

Yarn shopping

Yarn shopping

Ihastuin heti näihin Lempi-vyyhteihin. En yleensä ole kovin vaaleanpunainen ihminen, mutta jollain tavalla tämä marjapuuronpunainen vyyhti puhutteli heti. Sen kaveriksi nappasin tummemman, punaliilan vyyhdin. Lempi on 85% kainuunharmasvillaa ja 15% nylonia. Se kävisi siis myös sukiksi, mutta saa nähdä, syntyykö minun vyyhdeistäni sittenkin jotain muuta. Lanoliinipitoisen villan tuntuma on aivan ihana, ja voin kuvitella kuinka ilmava ja ihana neule näistä syntyy.

***

I instantly fell in love with these Lempi-yarns. I usually don't like blush pink that much, but somehow this yarn talked to me. I picked out a darker purple-ish red to accompany it. This yarn is suitable for socks, but I might be knitting something else. It has a lovely feeling to it, and I'm sure it'll be just lovely to knit.

Yarn shopping

Dreaming of spring, knitting with greens

Mukaan lähti myös yksi vyyhti vihreää Malabrigo Sockia. Tämä keväinen väri lumosi kaamosväsyneen mieleni täysin (huomautettakoon, että lauantaina oli ikävä räntäkeli), enkä pystynyt poistumaan ilman vihreää vyyhtiä. Kotona sitten ihmettelin, että miksi ihmeessä taas hankin lisää hammastikun paksuisilla puikoilla neulottavaa lankaa, kun enhän minä oikeastaan yhtään tykkää neuloa ohuista langoista. Käykö teillekin niin, että lankakaupassa sitä joutuu välillä superneuloja- harhan valtaan ja kuvittelee pystyvänsä kaikenlaisiin neuletöihin, joista ei normaalisti edes unelmoisi? Noh, ehkä tällä tavalla tulee myös sopivasti kokeiltua uutta. Aloitin jo varovasti sukankärkeä, ja lanka vaikutti kivalta neulottavalta. Saattaa siis olla, että yllätän itseni, ja langasta syntyy jotain joka tapauksessa.

***

I also bought one skein of Malabrigo Sock in lovely green colour. This colour just made me think of spring, and I couldn't leave the shop without it. At home I wondered why on earth I bought such a thin yarn, as I usually don't knit with those at all. In yarn stores I often think myself as a super knitter, and forget my knitting limits. But maybe that pushes me to try some new things? I already tried casting on with this, and it felt nice on needles. So who knows, maybe I manage to knit something of it anyway.

8 comments:

 1. Hmm,kuulostaa niin tutulta!♡
  Mulla on nyt juuri 2,5puikoilla neulottavaa alpakkalankaa ja totesin ettei ikinä mene puikoille asti vaan ryhdyin virkkaamaan huivia!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullekin on usein käynyt niin, että ohuen ohuet langat päätyvät lopulta muuksi kuin oli tarkoitus. Usein olen käyttänyt niitä kaksinkertaisina, tai tehnytkin huivin isommilla puikoilla ja löysällä neulejäljellä. Joskus luovutan, ja kärrään ohuet sukkalangat äidilleni, joka sitten neuloo minulle ne sukat, joita en itse saanut aikaiseksi :D

   Delete
 2. Mäkin olin samassa paikassa neulomassa lauantaina, mutta ei taidettu tavata? Herkut lankaostokset! Olen tehnyt tuosta samasta Malabrigon väristä ihanan huivin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi vitsi, ois ollut hauska tavata! Nyt en ainakaan tiedostanut tapaamista, jos sellainen tapahtui. Käväisin itse vasta iltapäivästä, joskus kahden jälkeen.

   Delete
 3. Olipa mukava nähdä tuttu kasvo :-)
  Tiia oli ehtinyt lähteä jo, kun nähtiin. Nähdään taas toiste ja sorrutaan ihanuuksiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli hauskaa törmätä jälleen! Ja hyvä että aloit jutella, olin niin uponnut lanka-ajatuksiini etten ois huomannut mitään :D Nähdään taas! Ja ihanuuksiin sortumista tuntuu olevan kovin vaikea välttää ;)

   Delete
 4. oi mitä ihanuuksia olet ostanut.

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...