Tuesday, July 21, 2015

Uusi muistikirja on aina uusi alku // A New Notebook is Always a New Beginning

New stationery, new dreams

New stationery, new dreams

New stationery, new dreams

New stationery, new dreams


Teimme lauantaina Ankin kanssa retken Jyväskylään, sillä Toivolan vanhalla pihalla pidettiin neulojien kesämiittiä. Samalla kävimme Harjun paperissa. Tämä oli toinen kertani siellä, ja aina kaiken sen ihanuuden keskellä on pää pyörällä. Tällä kerralla ostin aivan ihanan muistikirjan. "Tää on ihan selvästi tällainen lastenkirjastotädin muistikirja", totesi Anki selatessaan sitä ensimmäiseksi. Ja näin löysi lastenkirjastotäti muistikirjansa. En vielä tiedä, mitä kirjaan kirjoitetaan, mutta sen kauniit värikkäät sivut (aukeamia on kahdeksan erilaista) houkuttelevat kirjoittamaan iloisia, valoisia asioita. Samalla löytyi hyväntuntuisia kyniä ja kaksi rullaa kaunista teippiä. Enkä tietenkään voinut olla ostamatta muutamaa postikorttia siinä samalla.

Paperikaupassa heräsi myös tarve alkaa taas muistikirjailla enemmän. Viime aikoina muistikirjani ovat täyttyneet lähinnä työasoista ja tylsistä listoista. Kaipaan värejä, kollaaseja, teippiraitoja, insipiraatiota ja kuvien yhdistämistä sanoihin. Kaipaan leikkaamista ja liimaamista. Kaipaan sitä riemua, kun pitkään mielen perukoilla kutitelleen ajatuksen saa konkretisoitua ja kirjoitettua ylös. Ja sitä iloa, jota saan kauniita muistikirjansivuja katsellessani. Kesäloman alkuun on kahdeksan työpäivää. Taidan kaivaa muistikirjailutarvikkeet esille ja toivoa, että loma vapauttaa taas sisäisen askartelijani.

Tarttui reissulta mukaan vähän lankaakin. (Hah, tuo lause tuntuu kuvaavan kaikkia viimeaikaisia reissujani aina hammaslääkäriseissusta Turun-matkaan.) Niistä lisää vähän myöhemmin. Samoin keskeneräisistä töistä. Niitä nimittäin riittää. Täällä ei ole tainnut valmistua yhtää projektia kuukausiin.

***

I visited a paper shop on Saturday, and bought a new notebook. I don't know what I'm gonna use it for yet, but those pretty pages seem (8 different spreads in total) seem to be the perfect place to record happy, light things. I also realised I miss art journaling a lot, haven't been doing it in ages. I'm gonna take out my supplies and hope that the approaching summer holiday will unleash my inner journaler again.

11 comments:

 1. Onpa todella kaunis muistikirja ja niin sopiva lastenkirjastotädille! Ihanaa ja inspiroivaa kesälomaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Vielä on muutama työpäivä jäljellä, mutta niin vähän kuitenkin, että voi alkaa jo suunnitella lomajuttuja :)

   Delete
 2. Ihana muistikirja! Haluun kans tuollaisen. En tiiä raskisinko mitään sinne sisälle laittaa, kun on niin kauniit sivut, mutta olisi väärin jättää tyhjäksikin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nä mäkin joudun kyllä tavallista enemmän harkitsemaan, että mihin muistikirjaa käytän. On niin kauniit sivut, ettei raaski "tuhlata".

   Delete
 3. Oi oi oi, tuo muistikirja <3 Olisipa minullakin tuollainen! En kyllä todellakaan ole muistikirjaihmisiä, mutta tuohonhan voisi kirjoittaa muistiin vaikka silmukkamääriä sukkia neuloessa, tai jotain muuta vastaavaa. Tai käyttää sitä päiväkirjana, vaikken päiväkirjaakaan oikeastaan kirjoita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aina on jotain muistiin kirjoitettavaa, listoja tai silmukkamääriä tai sellaista. Tällaisessa nekin näyttäisivät entistä nätimmiltä ja tärkeämmiltä :)

   Delete
 4. No nyt on söpö muistikirja! Tuohon ekaan kuvaan muuten tiivistyy kyllä kaikki, mitä mielenrauhaan tarvitsee. ♥

  Harjun paperi on paras kauppa ikinä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lisäisin ehkä vielä kupin teetä, mut sit alkaa kyllä olla kaikki tarpeellinen kasassa. Ja oon nyt kyllä ihan Harjun Paperin fani!

   Delete
 5. Ihana muistikirja, hyvä ympäristö kaikelle kauniille. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Tähän ei voi kirjoittaa mitään rumaa tai tylsää ;)

   Delete
 6. Onpas kiva muistikirja :) En oo ite tajunnutkaan, että muistikirjojakin saa noin hienoina. Ihmekkös koulujuttujen kirjoittelu välillä tympii, kun on vaan tylsää ruutupaperia mihin kirjotella..

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...