Saturday, May 16, 2015

Pikainen kirjavinkki: Islantilainen voittaa aina

Now reading


Lauantain työpäivä alkoi hyvin, kun huomasin varaamani kirjan saapuneen kirjastolle eilisen vapaapäiväni aikana. Vuonna 2012 tehdyn Islannin-reissun jälkeen kyseisellä saarella on ollut erityinen paikka sydämessäni. (Aina kun mieheni kysyy, että mihin seuraavaksi matkustettaisiin, ehdotan toiveikkaasti Islantia. Joka kerta.) Niinpä pistin heti teoksesta kuultuani varaukseen Satu Rämön kirjan Islantilainen voittaa aina - Elämää hurmaavien harhojen maassa. Satun kolumnit ja Islannin-matkaopas olivat ennestään tuttuja, Salamatkustaja-blogiinkin löysin tässä joitain kuukausia sitten. Sieltä olen innoissani lukenut lisää arkielämästä ja olosuhteista Islannissa. Ja oikeastaan kaikesta muustakin, mistä Satu kirjoittaa. Koska kun joku kirjoittaa tarpeeksi hyvin, voi hän kirjoittaa ihan mistä vain, ja minä luen silti.

Selasin kirjaa vähän siinä töiden lomassa. Seuraavaksi havahduinkin siihen, että joku rykii vieressäni anteeksipyytävästi saadakseen huomiota. Ihan liian upottavaa lukemista siis. Piilotin kirjan itseltäni työpäivä ajaksi, mutta suuntasin suoraan töistä kahvilaan sitä lukemaan. Nyt menen sivulla 151, enkä voi kirjoittaa asiasta enää kovin paljon pidempään, sillä pitää päästä jatkamaan lukemista. Eli yhdellä sanalla: suosittelen! Vähään aikaan en ole lukenut näin mielenkiintoista, mukaansatempaavaa ja hyvin kirjoitettua kuvausta. Kahvilapöydästä kuuluneet tyrskähdykseni luultavasti vihjasivat paikallaolijoille myös siitä, että kirja on ihan mielettömän hauska. Huh, minä jatkan nyt lukemista. Lukekaa tekin!

***

A quick book tip of a Finnish book I'm reading at the moment. The book is about living in Iceland, and it's super interesting.

4 comments:

 1. Mulla on sama kirja lainassa ja allekirjoitan kaiken sanomasi! Täytyy laittaa vauhtia lukemiseen, sillä kirja pitää pian palauttaa takaisin kirjastoon.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa kuulla, että joku muukin tykkää yhtä paljon! Itse ehdin varmaan lukea parin ekan lainapäivän aikana, mutta ajattelin tyrkyttää luettavaksi myös muille perheenjäsenille ;)

   Delete
 2. Voi että! Tuo pitää kyllä ehdottomasti lukea jossain vaiheessa. Olen jo jonkin aikaa seurannut Satun blogia ja kirjoitustyyli on kyllä mukava. Vuoden Mutseja en ole lukenut, mutta ehkä nekin jossain vaiheessa. :)

  ReplyDelete
 3. Kiitos tyypit!! Ette tiedäkään miten kivalta tuntuu lukea näitä palautteita :) Ilmeisesti kirjan sivuilta välittyy se, kuinka hauskaa sitä oli kirjoittaa :D

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...