Sunday, March 1, 2015

Tällä hetkellä puikoilla // Now on the Needles

Unfinished knitting projects

Olen kässäilijänä sellainen, että minulla on aina monta projektia kesken. En ollut edes tajunnut kuinka monta, ennen kuin muuton yhteydessä pakkasin ne. Puoli jätesäkillistä. Krhm. Osa niistä valmistuu varmasti myöhemmin, jotkut eivät takuulla koskaan. Olen päättänyt, että sekin on ihan okei. Sillä väkisin en tahdo tehdä, se tappaa kaiken ilon. Keskeneräinen työ odottakoon omaa aikaansa, ja jos sitä aikaa ei tule, ei sitä ehkä sitten tarkoitettukaan tulevaksi.

Nämä nyt puikoilla olevat eivät edes ole siitä jätesäkistä (järkevää säilytyspaikkaa keskeneräisille en ole vielä keksinyt, joten säkki seisoo keskellä vaatehuonetta), vaan kaikki on aloitettu muuton aikana tai sen jälkeen. Näitä kaikkia neulon tai virkkaan tällä hetkellä vuorotellen, aina fiiliksen mukaan.

***

I'm one of those knitters who have many projects going on at once. I hadn't even realized how many before I had to pack them all while moving. Let's just say, there were plenty. Some of them will be finished one day, some of them probably won't. And that's okay too. If it's meant to happen, it will. If I don't feel inspired, I'll let it rest. Making yourself to use valuable knitting time for something you don't really wanna knit is just wrong, if you ask me.

These are the projects in my project basket at the moment. I'll just pick up the one I feel like knitting at that very moment.


Unfinished knitting projects

Lähes valmis pipo, tällä Novitan ohjeella. Lankana Garnstudion Drops Eskimo. Tuleekohan tänä talvena enää edes tarvetta näin paksulle päähineelle?

***

An almost finished beanie knit with this pattern in Finnish. Yarn is Garnstudio's Drops Eskimo. Wondering if it will even be cold enough to use such a thick hat this winter.


Unfinished knitting projects

Päätin aloittaa villapaitaprojektin, tällä hetkellä on valmistunut vasta pätkä takakappaletta. Ohjeena on Martin Stroreyn Stour, ja lankana taas Zentiinan myymä Zen Mohair Tweed. Tuossa postauksen ensimmäisessä kuvassa näkyvät lähemmin langan ihanat väripilkut.

***

I've also decided to start a cardigan project. This is how far I've got - just the beginning of the back. The pattern is Stour by Martin Storey, and the yarn is from Zentiina. The lovely little colour spots of the yarn can be seen more closely on the first pic of this post.


Unfinished knitting projects

Viime viikolla osallistuin Snurressa pidetylle Molla Millsin virkkauskurssille. Kurssilla virkattiin siksak-kuvioista lapasta. Minun alkuni on tosin niin suuri, että nämä tulevat mitä luultavimmin näyttämään patakintailta. Lankana on Lamana Nazca, ja se on muuten aivan ihanan tuntuista.

***

Last week I attended a crochet workshop by Molla Mills, and we started to crochet a zig zag mitten. Mine is so big though it's more likely going to look like an oven mitten. This yarn is Lamana Nazca, and it's absolutely lovely.


Unfinished knitting projects

Nämä aloitin "uuden kodin sukiksi" poikaystävälle. Eivät vaan valmistuneet muuton aikana, ja sen jälkeen muut projektit ovat kiinnostaneet enemmän. Lankana on  Sterkin aivan ihana alpakkasukkalanka Du Store Alpakka. Ohjeena taas olen soveltaen käyttänyt Sandy Turnerin Blueberry Waffle Socks -ohjetta. Eipä näistä enää paljon puutu...

***

I started these as "new home -socks" for my boyfriend. Didn't finish them before the move though, and haven't felt that inspired with them lately. The yarn is an absolutely lovely alpaca sock yarn Du Store Alpakka from Sterk, and the pattern I used is Blueberry Waffle Socks by Sandy Turner.


Knitting plans

Kaikista keskeneräisistä huolimatta tekisi koko ajan mieli aloittaa uusia projekteja. Näitä keriä olen nyt pyöritellyt pari päivää, mutten ole päässyt vielä kunnolla alkuun. Inspiraatiota tarjoaa kirja islantilaisista neuleista. Saa nähdä, mitä syntyy.

Millaisia käsitöitä teillä on kesken juuri nyt? Ja oletteko niitä, jotka tekevät yhden projektin kerrallaan, vai löytyiskö joku toinenkin jätesäkintäyttäjä?

***

Even though there are so many unfinished objects, I still feel like starting new projects all the time. I've been playing with these for a few days now, but haven't gotten anywhere yet. Right now I'm inspired by a book about Icelandic knitting. We'll see what happens!

What unfinished projects do you have going on at the moment? And are you one of those who do one project at a time, or is there someone else with plenty of UFOs?

16 comments:

 1. Minäkin kuulun ehdottomasti jätesäkin (tai oikeastaan Ikea-kassin) täyttäjiin. Kyllästyn, jos teen vain yhtä työtä kerrallaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihanaa, etten ole ainoa! Useimmiten en ees kehtaa myöntää, kuinka monta työtä mulla on aina kesken yhtä aikaa.

   Delete
 2. Minullakin on yleensä aina monta projektia kesken. Usein ne unohtuvat pyörimään kässäkoriin ja sitten monen kuukauden päästä huomaan, että oho, ei tuo näköjään ollutkaan vielä valmis... Poden huonoa omaatuntoa, jos aloittelen uusia projekteja vaikka moni vanha on vielä valmis, vaikka ei sen niin pitäisi mennä - kyseessähän on ikioma harrastukseni, jota saan toteuttaa niin kuin haluan.

  Ihanan värisiä lankakeriä tuossa viimeisessä kuvassa! Ei ihme, että syyhyttää aloittaa uusi projekti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mullakin on sitä huonon omantunnon ongelmaa aina välillä. Ja välillä tulee "neuleähky" kun on niin monta kesken, ettei enää tiedä, mitä niistä tekisi, mutta ei halua enää aloittaa uuttakaan, ettei kasa enää kasvaisi. Silloin yleensä urakoin muutaman valmiiksi niin että ähky menee ohi, ja aloitan sitten taas vähintään yhtä monta uutta.

   Tein noilla vikan kuvan kerillä pari kokeilua, mut en päässyt kovin pitkälle, ennen kuin aloitinkin taas jotain uutta :D

   Delete
 3. Ennen minulla oli lukematon määrä töitä kesken. Pari vuotta sitten osallistuin haasteeseen, jossa tehtiin keskeneräisiä valmiiksi. Sainkin niitä tehtyä ja myös purettua. Sen jälkeen minulla on ollut vain muutama ehkä korkeintaan kolme työtä kesken. Tällä hetkellä kesken on yhdet sukat ja yhdestä villatakista puuttuu napit. On puuttunut jo vuosia...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin saan välillä sellaisia kohtauksia, että alan urakoida keskeneräisiä valmiiksi. Yleensä ne kohtaukset ei kestä kovin kauaa :D Mut oon myös sitä mieltä, että muutama ikuisuusprojekti on aina hyvä olla kesken. Mulla on esim. sellaisia peittoprojekteja, jotka edistyvät lähinnä silloin, kun ei huvita tehdä mitään muuta, mutta edistyvät kuitenkin.

   Delete
 4. Voi kamala - pitikin alkaa tutkimaan omia koreja! Tunnustuksen kirjoitin blogin puolelle, mutta ehkä tämä oli hyvä muistutus itselle siitä, miten paljon lankoja menee hukkaan, kun jättää noita projekteja seisomaan!

  http://retkemme.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olipa mielenkiintoista nähdä jonkun muun keskeneräisiä! Se on kyllä totta, että puolivalmiissa töissä on kivoja lankoja kiinni. Pitäisi opetella ainakin lopulta purkamaan ne, joista ei sitten tulekaan yhtään mitään, ja tehdä jotain ihan muuta. Mutta vielä elän toivossa, että ainakin osa valmistuu. Ennemmin tai myöhemmin. (Jälkimmäine vaikuttaa todennäköisemmältä ;))

   Delete
 5. Oi ... itse kasasin viime viikon keskeneräisyydet eiliseen postaukseen:
  http://majaillaan.blogspot.fi/

  Pitää olla useampi erilainen työ työnalla yhtä aikaa :-)
  Aina välillä voi sitten urakoida joukon keskeneräisiä valmiiksi ennen kuin aloittelee uusia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin samaa mieltä! Jos ei oo vaihtoehtoja, kyllästyy täysin.

   PS. Se sun oranssipohjainen virkkuutyönalku oli aivan ihana! Niin raikas väriyhdistelmä, että alkoi itsekin tehdä mieli moista.

   Delete
 6. Kuulun samaan kastiin! Vanhin keskeneräinen työ on 13 vuotta vanha :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Rupesin tässä laskeskelemaan, ja sanoisin, että mun vanhin keskeneräinen täytti "vasta" kymmenen. Eipä mitään kiirettä siis :D

   Delete
 7. En saisi varmaan mitään ikinä valmiiksi asti ellen pitäisi itselläni tiukkaa kuria siitä, että keskeneräisiä töitä saa olla vain muutama kerrallaan. Totta kai minultakin löytyy pari sellaista työtä, jotka ovat odottaneet valmistumistaan jo vuosia. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Välillä haaveilen olevani noin kurinalainen neuloja! Oon yrittänyt, mutta ei se vaan luonnistu multa. Ei auta kuin hyväksyä itseni just tällaisena, ikuisena aloittajana :)

   Delete
 8. Ihanaa vihreää tweediä, ihanaa muuta vihreää, ihanaa kaikkea! :D Pyrin siihen, että mulla olisi samaan aikaan kesken vain ns. matkatyö ja kotineule, mutta mutta... Pari murheenkryyniä vahvistaa aina säännön. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vihreät on kyllä ihania molemmat. Ja tykkään erityisesti noista tweedin väripilkuista, jotka onkin jo sitten ihan eri sävymaailmaa kuin pohjaväri.

   Oliskin vaan pari murheenkryyniä, ei jätesäkillistä ;) Mutta näitä kommentteja lukiessa kyllä tuli sellainen olo, että valmiiksiurakoimiskausi alkaa taas lähestyä. Kunhan nyt ensin aloitan vielä yhden mieltä kutkuttelevan...

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...