Saturday, December 6, 2014

Luonnolliset sävyt // Natural Hues

Anniversary hat

Talvipuutarha

Anniversary hat

Talvipuutarha

Anniversary hat

Malli: omasta päästä
Lanka: Kasvivärjätty villa
Puikot: 3 mm

Tämä vuosipäivälahjaksi (7 vuotta!) neulottu pipo on kasvivärjättyä villaa. Langat ostin Tampereen kädentaitomessuilta, Riikka-Piikan kojusta. Lankaa oli kiva neuloa, ja piposta tuli ihanan tiivis ja lämmin. Vaikuttaa kuuluvan niihin ihastuttaviin lankoihin, jotka vain paranevat käytössä. Malli on ihan hatusta vedetty peruspipo, ja kuviot poimin Fair Islen neulemallit -kirjasta. Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä raitoja, mutta se ajatus alkoi kyllästyttää. Ja tästä tuli kyllä tosi kiva näin. Vaikuttaa myös siltä, että onnistuin kerrankin tekemään täysin sopivan kokoisen päähineen. Vaikken edes päässyt sovittelemaan matkan varrella. Hurraa!

Ja nyt aion sanoa vielä kerran sen, minkä olen sanonut myös kahtena viime talvena: mikäli kärsitte kaamoksesta, menkää Talvipuutarhaan. Raahustimme sinne tänään jääkylmässä tihkusateessa hytisten, mutta tunnin eväsretki kasvihuoneen nurkassa sai olon paljon valoisammaksi ja keveämmäksi. Nyt siellä oli vielä joulukukkiakin kaikkialla, eli sopii hyvin myös joulufiilistelijän retkikohteeksi. Eväät mukaan ja retkelle!

***

Pattern: improvised
Yarn: Wool dyed with natural dyes
Needles: 3 mm

I knitted this hat as an anniversary gift (7 years!) for my boyfriend. The yarn is wool dyed with natural dyes, and I bought it from a craft fair some weeks ago. It was nice to knit, and the hat became lovely and warm. I improvised the pattern as I knitted, it's just a very basic hat I've made over and over again with little adjustments. I picked the motifs from the book "200 Fair Isle Motifs" by Mary Mucklestone. My original plan was to make stripes, but it felt boring, so I did some fair isle instead. And just loved the result. The hat also is of the perfect size - not too big or too small. For me that seems to be incredibly hard to do, so it really is something to be happy about.

1 comment:

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...