Sunday, October 19, 2014

Jouluajatuksia ja maailmanpyöriä // Christmas Thoughts and Ferris Wheels

At night

Waiting for Christmas


Täälläkin on nyt ostettu ensimmäinen joululehti. Glögipulloakin hiplasin jo kaupassa, mutta en sentään vielä ostanut. Kun hermot ovat kireällä, mietin joulukoristeita ja valoja ja lahjaideoita. Joulu on vielä niin kaukana, ettei stressaa, vaan ajatus siitä tuntuu ainoastaan mukavalta. Valoisalta. Kaipaan pimeisiin iltoihin jo lisävaloa. Niin kuin vaikka kynttilöitä. Tai maailmanpyöriä. Tai valoisia ajatuksia.

Lehteä lukiessani mussutin suklaista banana breadia (jota voi omasta puolestani kyllä kutsua ihan vaan banaanisuklaakakuksi), ohje löytyi Suvi sur le vif -blogista. Muokkasin ohjetta sen verran, että käytin 150 grammaa 86% suklaata, ja muina mausteina teelusikallisen kanelia ja neilikkaa. Vuoan jauhotin kookoshiutaleilla, niistäkin tuli kivasti makua kakkuun. Kitkerä suklaa sopii makean banaanin kaveriksi täydellisesti, ja kakku oli ihanan pehmeää ja mehevää. Suosittelen!

***

I have now bought the first Christmas magazine of the year. Whenever I feel stressed or tense, I think about ornaments and Christmas lights and gift ideas. Christmas is still so far away it doesn't stress me, the idea of it feels only nice. I feel like I need more light on these dark evenings. Like candles. Or illuminated Ferris wheels. 

While reading, I was eating banana chocolate cake I spotted on the blog Suvi suf le vif. The original recipe is from Orangette. I adjusted it a bit, and used 150 grams of 86% chocolate, a teaspoon of ground cinnamon and ginger, and coconut flakes in the cake form. The bitter chocolate goes perfectly with the sweetness of the banana, and the cake is lovely soft and moist. I definitely recommend!

1 comment:

 1. Noi maailmanpyörän korit näyttää ihan teekupeilta!

  Katsastelin Sokoksen s-marketissa sinne ilmestynyttä valtavaa hyllyllistä joulukarkkeja ja suklaakonvehteja. Mun vierestä kulki äiti kahden pienen tytön kanssa.
  "Katsokaas, tytöt, joulukarkkeja." sanoi äiti.
  "VAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAU." sanoivat tytöt yhteen ääneen tosi dramaattisesti ja jatkoivat:
  "Jouluna me sitten syödään noita."
  "Mmmmh, mitä jos syötäis vähän jo nyt." ehdotti äiti.

  Ja oon kyllä samaa mieltä. Jouluherkkuja on niin paljon, et niiden tunkeminen muutamaan päivään on sulaa hulluutta. Kahdessa kuukaudessa ehtii sopivasti maistella läpi konvehtirasiat.

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...