Sunday, September 14, 2014

Lukijoiden kirjavinkkejä


Olipa hauskaa saada kirjasuosituksia. Itse en ollut lukenut näistä kumpaakaan, mutta ajattelin kokeilla molempia. Jos tahdot vielä osallistua vinkkaamiseen, jätä oma suosituksesi kommenttiboksiin :)


Reader's book tipsEnsimmäisen kirjavinkin antaa Nellyssi.


Julio Cortáraz - Ruutuhyppelyä
Loki-Kirjat, 2005

"Itse asiassa en enää edes muista, mistä kirja kertoo. Muistan vain, että luin sen joskus hiukan ilmestymisen jälkeen ja tykästyin. "Tämä kirja voi olla monta kirjaa, mutta ennen kaikkea se on kaksi kirjaa. Lukijalle suositellaan, että hän valitsee toisen seuraavista vaihtoehdoista", vaihtoehdot ovat joko järjestyksessä, jolloin kirja loppuu lukuun 56 ja loput jätetään lukematta, tai aloittamalla luvusta 73, jolloin joka luvun lopussa kerrotaan seuraava luku. Itse luin hyppien, ihan vain koska se oli mahdollista."
Päivän toinen kirjavinkki on peräisin Maijalta.


Roald Dahl - Rakkaani, kyyhkyläiseni
Otava, 1961
Kirjaan on suomennettu teoksia kahdesta Dahlin englanninkielisestä novellikokoelmasta Someone Like You (1953) ja Kiss Kiss (1960). 
"Mä olen aina rakastanut Roald Dahlia. Pienenä Matilda teki muhun ihan valtavan vaikutuksen (ehkä mä salaa toivoin paljastuvani telekineettiseksi lapsineroksi?) ja oli mun lempikirja vuosia. Myös Nilviöt, Kuka pelkää noitia? ja muut oli ahkerassa käytössä. Näin jälkikäteen ajateltuna ne on ihan uskomattoman synkkiä ja kieroja kirjoja, mutta ehkä mun huumorintaju oli hiukan pimeä jo siihen aikaan. Rakkaani, kyyhkyläiseni sisältää vielä synkempiä, kierompia ja herkullisempia tarinoita. Viidessätoista tarinassa paljastuu mm. mihin katoaa taitelijan tatuoima mies ja mitä tapahtuu mehiläistutkijan vauvalle. Tarinat ovat kauhistuttavan makaabereita olematta kuitenkaan liian ällöttäviä tai pelottavia. Harvoin vastenmielisten ihmishirviöiden edesottamuksista lukeminen on näin nautinnollista."


***

These are book tips from the blog readers. If you'd like to recommend a book you have enjoyed, leave your recommendations in the comment box :)

No comments:

Post a Comment

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...