Monday, September 8, 2014

Kirjakauppoja Tukholmassa // Bookstores in Stockholm


Tukholma on täynnä kiinnostavia kirjakauppoja. Tässä on esitelty eri puolilta kaupunkia löytyviä liikkeitä, joten kannattaa poimia omalle reitille osuvat osoitteet talteen, ja vierailla ainakin yhdessä.

***
 
Stockholm is full of intersting bookstores. These shops are scattered all over town, so write down the addresses that are on your route and visit at least one.


Stockholm bookstores

Stockholm bookstores

Mariatorget 2
T-bana: Mariatorget
 
Ihana lastenkirjakauppa, josta löytyy myös pieni, suloinen kahvila. Kirjoja löytyy vain ruotsiksi, mutta kaupan tunnelma on kyllä kokemisen arvoinen, vaikkei ruotsiksi lukisikaan. Tarjolla myös joitain oheistuotteita, kuten pehmoleluja, tarroja ja askartelutarvikkeita.
 
A lovely chilren's bookstore with a small, cute café. There are books only in Swedish, but because of the atmosphere this shop is worth visiting even when you don't know the language. They also have some other products like soft toys, stickers and craft supplies.
 
 

Stockholm bookstores 

Stureplan 4 / Sturegallerian
T-bana: Östermalmstorg

Kirjakauppa, jossa on laaja valikoima kirjoja monilla eri kielillä. Alakerta on ihanan sokkeloinen ja täynnä kirjoja. Ehdoton plussa sohvista ja nojatuoleista, jotka oikein kutsuvat istumaan ja selaamaan luettavaa.

A bookstore with a wide selection of books in several languages. Downstairs it's a lovely maze of bookshelves everywhere. And there are sofas and armchairs that just invite you to sit down and flip through all the interesting books.


Bookstores of Stockholm

Akademibokhandeln
Mäster Samuelsgatan 28
T-bana: T-Centralen

Ruotsin laajin kirjakauppaketju, jolla on noin 130 liikettä ympäri maata. Tukholman keskustassa sijaitseva iso liike on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Monta kerrosta ja valtavasti kirjoja sisältävässä kaupassa on myös laaja valikoima englanninkielistä kaunokirjallisuutta.

The biggest bookstore chain in Sweden with about 130 stores around the country. The huge store in the center of Stockholm is definitely worth visiting. Several floors, tons of books and a wide selection of fiction in English.


Stockholm bookstores 

Pocket Shop
Kulturhuset, Sergels torg
T-bana: T-centralen

Pocket Shop on meilläkin tuttu ruotsalainen ketju, joka myy pokkareita. Suomessa liikkeet ovat pieni kioskeja asemilla, joten tämä Kulturhusetin iso Pocket Shop on näkemisen arvoinen. Liikkeitä löytyy myös muualta ympäri Tukholmaa. Pocket Shopeissa valikoiman lisäksi myös esillepano on usein tosi houkutteleva.

Pocket shop is a Swedish chain that sells paperbacks. This store at Kulturhuset is big, and definitely worth visiting. In pocket shops books are usually displayed nicely and that tempts at least me to buy some.


Stockholm bookstores

Papercut
Krukmakargatan 24-26
T-bana: Mariatorget

Papercutin kirjavalikoima ei ole valtava, mutta hyvin mielenkiintoinen. Myynnissä on paljon tietokirjoja, myös englanninkielisiä. Täältä löytyy myös iso valikoima ulkomaisia aikakauslehtiä ja jonkin verran DVD:itä.

Papercut's book selection isn't huge, but still very interesting. They have quite a lot non-fiction, also in English. They also carry a great selection of magazines from all over the world and some DVDs.


Stockholm bookstores

Stockholm bookstores

Söderbokhandeln Hansson & Bruce
Götgatan 37
T-bana: Medborgarplatsen

Tässä Götgatanilla sijaitsevassa kirjakaupassa on jotenkin ihanan vanhanaikainen tunnelma. Toisaalta, se onkin ilmeisesti avannut ovensa ensimmäistä kertaa vuonna 1927. Kirjahyllyjä on joka seinällä ja lattiasta kattoon, ja kaupassa onkin tikkaita, joiden avulla voi kurkottaa ylähyllyille asti. Kirjoja on tarjolla vain ruotsiksi, mutta fiiliksen puolesta kauppa on käymisen arvoinen, vaikkei ruotsia osaisikaan.

This bookstore has a lovely, old-fashioned feel. It apparently opened its doors first time in 1927, so that might explain it. There are bookshelves on every wall from floor to ceiling, and there are ladders you can use to reach the books you want. They only have books in Swedish, but because of the atmosphere the place is worth visiting even for those who don't speak it.


Stockholm bookstores

Stockholm bookstores

Lilla Nygatan 11
T-bana: Gamla Stan

Jos lukee englanniksi, kannattaa ehdottomasti vierailla tässä kirjakaupassa. Tarjolla on kaikkea lastenkirjoista klassikoihin ja uusimpiin suosikeihin. Kauppa on värikäs, ja kirjoja täynnä olevat hyllyt kutsuvat selailemaan.

If you read in English, you have to visit this bookstore. They have everything from children's literature to classics and bestsellers. The shop is colourful and those shelves full of books invite you to go through them.


Stockholm bookstores


Science Fiction Bokhandeln
Västerlånggatan 48
T-bana: Gamla Stan

Jos scifi, fantasia tai roolipelit kiinnostavat, on tämä Vanhankaupungin pääostoskadulta löytyvä kirjakauppa ehdoton vierailukohde. Mieletön valikoima paitsi kirjoja, myös kaikenlaisia kirjoihin liittyviä oheistuotteita.

If you are interested in sci-fi, fantasy or role play, this bookstore on the main shopping street of Old Town is a must. Huge collection of books as well as products related to them.


Stockholm bookstores

Stockholm bookstores

Götgatan 31
T-bana: Medborgarplatsen

Press Stop ei oikeastaan ole kirjakauppa, mutta tämä valtavan aikakauslehtivalikoiman omaava liike on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Lehtiä löytyy aiheesta kuin aiheesta, monella kielellä ja ympäri maailman. Ainoa ongelma on se, ettei kaikkia kiinnostavia pysty ostamaan millään. Miksei meillä ole tällaisia pelkästään lehtiä myyviä liikkeitä? Kysyn vaan!

Press Stop isn't really a bookstore, but this shop full of magazines is definitely worth of visiting. There are magazines in several languages, on different topics and from all over the world. The only problem is there's no way you can buy all the ones you'd like.

2 comments:

  1. Oi tuolla ekassa ja vikassa pitää päästä käymään! Lapselle ostaisin vaikka mitä, sillä kun tulee äidinkieli olemaan ruotsi. Äidin kieli ei kyllä ruotsiin taivu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo lastenkirjakauppa oli aivan suunnattoman viehättävä! Ruotsalaiset lastenkirjat on usein jotenkin ihanan erilaisia kuin suomalaiset, usein kiroan sitä, ettei niitä kivoimpiakaan oo käännetty suomeksi. Ja jos puoti on täynnä aikakauslehtiä, niin arvaahan sen, että se on täydellinen vierailukohde. Paitsi ehkä kukkaron kannalta ;)

      Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...