Thursday, July 17, 2014

Keskeneräisyyden kauneus // The Beauty of the Unfinished

Painting a house

Painting a house

Painting a house

 
Työmatkani varrella on vanha kivitalo, jota parhaillaan kunnostetaan. Talon päätyyn maalatut värimallit ihastuttivat, ja siksi pysähdyin eilen aamulla kuvaamaan. Seisoin siinä aika pitkään, säätäen kamerani asetuksia, ja kuvasin vielä pari kuvaa. Kun nostin katseeni, huomasin nurkan takana rakennustelineellä seisovan työmiehen katselevan minua. Hyvin huvittuneen näköisenä. Pahoittelin, mikäli olin ollut häiriöksi. Mies katsoi minua pitkään: "Ei kun sitä mä vaan, että kun se seinä ei oo valmis, niin kannattaako sitä vielä kuvata?"

Milläs selität valmista työtä arvostavalle, että tällä kertaa kauneus löytyi juuri keskeneräisyydestä.

***

On my way to work there is an old house they are renovating right now. I loved the paint samples painted right to the wall of the house, so yesterday I stopped to take a picture. I stood there quite long, adjusting the settings of my camera, and then took a few more pictures. When I turned around, I saw a man standing on scaffolding around the corner and looking at me. He looked amused. I apologised in case I had disturbed him. He gave me a long look: "I mean, that wall ain't ready yet, so why photograph it now?"

Oh how to explain to someone who appreciates the end result that this time I found beauty in the unfinished.

2 comments:

  1. Oh ja voi. Tiedän niin tuon. Ei sitä osaa selittää.

    Yritän kai aina silti. "Eiku tää on just hieno näin!" Lisäkatseista voi sitten päätellä, meneekö oma viesti perille. :D

    ReplyDelete
  2. Heh, mainio tilanne. :) Multa kukaan ei ole koskaan tullut vastaavaa kyselemään, mutta on varmasti moni ohikulkija jotain samanlaista pohtinut. Sen verran kummallisia asioita tulee joskus kuvattua.

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...