Monday, July 21, 2014

Kesän uusi lempiruoka // Favourite Summer Food

Vietnamese summer rolls

Vietnamese summer rolls

Vietnamese summer rolls

Vietnamese summer rolls

Vietnamese summer rolls

Eilen löytyi tämän kesän lempiruoka: vietnamilaiset kesärullat. Riisipaperin sisään käärityt ainekset maistuivat tuoreudessaan ihan mahtavilta. Pilkkominen, valmistelu ja rullien kääriminen vei jonkun aikaa, mutta ei odotuksieni vastaisesti ollut yhtään vaikeaa.

Käytin Chocochilin kesärullareseptiä. Pinaatin, porkkanan, tofun, avokadon ja yrttien lisäksi sulloin rulliin sinimailasen ituja ja avomaankurkkua, molemmat sopivat mainiosti mukaan. Ohjeen mukaan paistettu tofu oli mainiota, ja päätyy meillä varmasti muihinkin ruokiin. Hyvän dippikastikkeen reseptin taas tarjosi Eilistä paistoa -blogi. Ja jos riisipaperin käyttö jännittää, lisäohjeita rullien käärimiseen tarjoaa Kauhaa ja rakkautta.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Rullien teko oli hauskaa, ja niiden maku ehdottomasti pienen vaivan arvoinen!

***

Yesterday we found this summer's favourite dish: Vietnamese summer rolls. All the fresh vegetables rolled into rice paper tasted delicious. I used spinach, alfalfa sprouts, carrot, cucumber, avocado, mint, coriander, Thai basil and tofu. Chopping all the things and making the rolls took some time, but was very easy. I highly recommend to give it a try! Definitely worth the effort.

4 comments:

 1. Oi nam! Täytyy laittaa korvan taakse tää vinkki. Noi on muute ollu ihania seurata noi siun väripostaukset (vaik en oo aina malttannu kommenttia jättää..)!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oli kyllä tosi hyviä, suosittelen! Ja kiva kuulla, että tykkäät väripostauksista. Nyt kyllä laahaavat vähän jäljessä, mutta ehkä tässä vielä muutama saadaan aikaiseksi :)

   Delete
 2. Minäkin olen näistä aikani haaveillut ja vanneutuneena sushifanina yleensä jämähtänyt tuttuun ja turvalliseen. Kuitenkin kesäaika houkuttelee enemmän ja rehellisemmin raaka(tai ainakin raaemman) ruuan pariin ja päädyin kokeilemaan myös näitä rullia. Enpä kadu! Pongahtivat top5-suosikkeihin aivan heittämällä. Meilläkin tehtiin vegaanista versiota.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mäkin tykkäsin just siitä, miten tuoreilta ja raikkailta maistuivat kuumana päivänä. Ja makuun voi helposti vaikuttaa täytteitä vaihtamalla. Meillä tehdään varmasti pian uudestaan :)

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...