Sunday, May 11, 2014

Wanted: täydellinen matkaneule // Wanted: Perfect Travel Knitting Project

Cotton Yarn

Cotton Yarn


Arvon kanssaneulojat! Vinkkejänne ja mielipiteitänne kaivataan! Nyt olisi hakusessa ohje täydelliseen matkaneuleeseen.

Minulla on muutama kriteeri. Täydellinen matkaneule on mielestäni...
... sopivan pieni, että sitä voi kuljettaa helposti mukana
... sellainen, joka ei vaadi puolen matkalaukun täyttämistä langalla
... helposti neulottava, ei vaadi jatkuvaa ohjeen lukemista
... tarpeeksi kiinnostava, että jaksaa innostaa koko matkan ajan
... sellainen, ettei neulottava lopu heti kesken, vaikka innostuisikin neulomaan kerralla paljon

Mikäli mieleenne tulee ohjeita tai malleja, jotka sopisivat täydelliseksi matkaneuleeksi, niin kertokaa ihmeessä! Tämä on tärkeä asia. Ehkä tärkein kysymys heti matkakohteen valinnan jälkeen ;)

***

Dear knitters! Your opinions and advice are needed! I'm in need for a pattern that would make a perfect travel knitting project.

I have a few criteria. In my opinion a perfect travel knitting project is...
... small enough so it's easy to carry around
... one that doesn't require filling up half of your suitcase with yarn
... one that's easy to knit without constantly checking the pattern
... interesting enough that you will want to knit it for the whole trip
... one that last long so you won't run out of knitting even though you would knit a lot at once

So if any patterns come in to your mind, please share! This is very important. Probably the second most important question after deciding where to travel ;)

20 comments:

 1. Itse varmaan ottaisin junasukan, mutta mikäli jännitystä matkalle haluaisin niin Kertut voisi olla myös sukkien puolesta oiva vaihtoehto. Välillä ohjetta joutuu katsomaan, hetkiä kuitenkin pärjää ilman ohjetta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kertut näyttivät vähän haastavilta tällaiselle perussukkailijalle, mutta ehkä ne ovat niitä malleja, jotka näyttävät vaikeammilta kuin ovatkaan? Harkitsemisen arvoiset joka tapauksessa. Kiitos vinkistä!

   Delete
 2. Kysyt vaikeita enkä osaa vastata ohjeella. Noista väreistä yhdistämällä tulis ainakin ihana.. huivi vaikka? :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nämä langat on aikoinaan juurikin huiviksi ostettu, mutteivät ole vielä sellaiseksi muuttuneet. Ehkä olis taas aika kaivaa esiin...

   Delete
 3. Täälläpä kiinnostava ja ajankohtainen kysymys. Jään seuraamaan tätä keskustelua. Vaikka itse todennäköisesti otan sukkapuikot ja langat mukaan ensi viikolla.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin harkitsin sukkia, sillä ne olis simppelit ja tarpeeksi pienikokoiset. Mutta neulon sellaiset yleensä aika nopeasti, joten pelkkä sukkaneule ei riittäisi tämän pituiselle reissulle. Ellei sitten tee tosi ohuesta langasta tai jotain palmikkoa. Hmmmm...

   Delete
 4. Miulla on yleensä matka/kouluneulomuksena mukana säärystimet. Niistä ku voi tehä nii pitkät ku haluaa, eli neulottava ei lopu kesken jos ei niin halua ja ne voi tehä myös iha vaikka yksvärisenä, jollonka ei tarvii miljoonaa lankakerää kantaa mukana kokoaja :) Ja jos tekee ihan perussäärystimet, missä on alhaalla ja ylhäällä resorit ja muuten sileetä, niih ei ees ohjetta tarvii mukaan. Ja haastavammat niistä tietyst saa kirjoneuleella tai jollaki kuviolla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Säärystin onkin kätevä idea, sitähän voi jatkaa just niin pitkään kuin haluaa. Toinen vois olla, jos osais tehdä sukat kärjestä alkaen, ja tekis sit vaan superpitkät varret. Toistaiseksi en kyllä vielä osaa sitä tekniikkaa. Mutta kiitos ideasta, todellakin harkitsemisen arvoinen :)

   Delete
 5. Mietin, että jonkinlainen tilkuista koostuva isompi työ voisi soveltua hyvin. Mitään mahdollisesti etukäteen tehtyä ei tarvitse ottaa mukaan, jos tilkut eivät ole monivärisiä tai samat värit toistuvat kohtuullisen paljon, ei tarvitse hirveää lanka-arsenaalia, mutta toisaalta isompi työ vaatii kuitenkin paljon tilkkujen tekoa. Esim. joku näiden peittojen kaltainen projekti:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/10000-memories
  http://www.ravelry.com/patterns/library/pinwheel-blanket-3
  http://www.ravelry.com/patterns/library/park-slope---patchwork-motif-afghan
  http://www.ravelry.com/patterns/library/pebble-rug

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos linkeistä! Tilkkutyö on kieltämättä hyvä idea. Tilkkuprojekteja vaan on jo muutama kesken, ja oon niissä aloitetuissa käyttänyt niin montaa väriä, etteivät oikein sovellu mukaanotettaviksi. Tietenkin voisi aloittaa jonkin parin värin projektin, mutta varsinkin virkatut tilkut tuntuvat vievän aika paljon lankaa. Toisaalta, takaspäin tulisivat sitten littemmässä muodossa ;) Noi linkatutu peitot oli kyllä inspiroivia kaikki, alkoi virkkaussormet syyhytä...

   Delete
 6. TIlkkutyö on hyvä idea. Noista langoista voisi tulla myös kummipojan värikäs kesävillatakki. terv. Mude

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lastenneuletta en ollutkaan tullut ajatelleeksi! Sehän olis aika pieni, mutta tekemistä kuitenkin riittäisi. Eikä tarviis lähteä reissuun laukku täynnä lankaa. J kun sanoi, ettei aio kantaa mun vaatteita rinkassaan vaan sen takia, että oon täyttänyt kassini käsityömateriaaleilla ;)

   Delete
 7. Mä varmaan neuloisin Novitan sukkalehdestä löytyvät keskikuviosukat kahdella langalla, eli tekisin semmoisia paksuhkoja raitoja. En tiedä löytyykö tuota ohjetta netistä kun ittelläni se tosiaan on ihan lehtenä. Sitä en tiedä josko kirjastosta löytyisi lehti josta ohjeen voisi kopioida? :) Se on ihan mahtava sukkaohje kun saa tehdä langankiertoa, välillä oikeaa, välillä nurjaa, välillä oikein yhteen, välillä ylivetokavennusta, mutta ohjeessa on vain kaksi kerrosta joten ne oppii tosi äkkiä muistamaan, ja jätti sen neulomisen sitten ekaan tai tokaan kerrokseen niin langankierrosta pystyy tarkistamaan kumpi kierros pitääkään neuloa seuraavaksi. Mun luottosukkaohje. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Loistava vinkki, kuulostaa sopivan haastavilta mutta samalla toteuttamiskelpoisilta sukilta. Ja mulla sattuu vielä olemaan toi lehti itselläni, joten tutustun ohjeeseen ehdottomasti. Kiitos!

   Delete
 8. Oi, olet nyt matkavalmistelujen ytimessä. :D Pieni ja kevyt ovat varmaan matkaneuleen a ja o, ja helppouskin on hyvä juttu.

  Toisaalta voi olla kiva katsoa, miten neule kasvaa kokoa matkapäivien myötä. Siispä: kärjestä aloitettu kolmiohuivi raidoittuvasta langasta (jolloin raidat yhdistää matkan vaiheisiin) ja bambuinen kierrepuikko (jos pitää päästä lentokoneeseen) voisi olla valintani. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tässä nimenomaan ollaan nyt olennaisen äärellä! Hassua että useampi ei oo ehdottanut huivia, niitä nimittäin ajattelen ite aina ensimmäiseksi kun reissuneuleita etsin. Voi valita helpon ohjeen, mutta neulottavaa kuitenkin riittää, eikä lankaakaan tarvita ihan tuhottomasti, jos ohuesa tekee. Raitaidea on myös kiva. Jos totta puhutaan, viime kesän reissuneule, eli raitahuivi, on edelleen kesken. Fiksu tekisi sen valmiiksi, mutta kun ei inspiroi niin ei inspiroi...

   Lentokoneeseen pitää päästä, ja siksi olenkin kallistumassa neuleeseen. Tykkään nimittäin virkata mieluummin niillä metallisilla, ergonomisilla koukuilla, eikä niitä saa ottaa koneeseen. Toisaalta, ehkä sellaisen saisi ujutettua puolison rinkkaan, niin voisi vaihtaa sitten perillä ;)

   Delete
 9. http://www.ravelry.com/patterns/library/strandwanderer
  Kun alkuun pääsee, ei tarvitse ohjetta. Kerällä ohutta kirjavaa lankaa pötkii pitkälle. Pääsiäisestä asti puikoilla ja on reissannutkin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tää olikin mulle ihan uusi ohje! Kiitos vinkistä!

   Delete
 10. Minäkin ottaisin työn alle kärjestä aloitettavan kolmiohuivin, luultavasti pitsiä muutaman kerroksen mallikerralla ohuehkolla langalla. Mallin oppisi pian ulkoa eikä tekeminen loppuisi kesken. (Matkaluettava loppuu muuten AINA kesken ja sitten kannat jättikirjaa mukanasi loppureissun.)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi huiviajatus miellyttää tällä hetkellä kovasti. Täytyypä selata Ravelryssä tallennetut huiviohjeet läpi, ja katsoa jos joku puhuttelisi erityisesti.

   Makaluettava on kyllä toinen, jonka valinnassa saa pähkäillä. Itse valitsen yleensä jonkin pienipränttisen, enganninkielisen pokkarin, koska niitä tiedän lukevani hitaasti. Tai sitten useamman ohuen, jotka hylkään tyynesti luettuani loppuun. En siis yleensä matkusta kirjaston kirjan kanssa ;)

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...