Tuesday, May 20, 2014

Minun kaupunkini: Kirsikan Oulu // My City: Oulu with Kirsikka

Oulu


Olen Kirsikka, 34-vuotias gradua vaille valmis taiteen maisteri ja äitiyslomaileva insinöörin vaimo, kotoisin Imatralta. Bloggaamista olen harrastanut vuodesta 2006 asti ja se on ruokkinut ainakin käsityö- ja valokuvausharrastuksiani.

Kirsikkapuiston blogi on henkilökohtainen päiväkirjani, jota on hiukan vaikea rajata minkään kategorian alle. Aiheet vaihtelevat sen mukaan, mikä minulle sattuu ajankohtaista olemaan. Yhteisenä nimittäjänä yritän kuitenkin pitää vähintäänkin kelvollisia valokuvia.

***

I’m Kirsikka, a 34 years old woman trying to get my master’s thesis finished while expecting our first child with my engineer husband. I’ve been blogging since 2006.

Kirsikkapuiston blogi is my personal diary and its subject varies accordingly to my interests. I write mostly in Finnish but the blog contains lots of photographs since photographing is one of my favorite hobbies.

 
Oulu2
 
Oulu3


Virallisesti olen ollut oululainen noin kaksi vuotta, mutta käytännössä olen majaillut täällä vähän yli kolme vuotta. Oululaistumisen syynä oli tylsästi mies.

Oma suhteeni Ouluun on hiukan kaksijakoinen. Kaukainen sijainti etelässä asuviin sukulaisiin ja ystäviin on vaatinut totuttelua ja paikallista murretta en ymmärrä vieläkään. Pohjois-Pohjanmaan tasaisuus oli myös aluksi todella hämmentävää.

Toisaalta Oulu on juuri sopivan kokoinen ja etenkin kesäisin myös melko eläväinen kaupunki. Luonto ja Lappi ovat lähellä. Lentokoneella pääsee tunnissa Etelä-Suomeen, joten se välimatkojen pituuskin on aika suhteellinen käsite. Kauppoja ja viihdykettä täältä on ainakin minulle löytynyt joka lähtöön.

***

I moved to Oulu because of a man about three years ago. My relationship to the city is a bit twofold. All of my relatives and most of my friends live in Southern Finland so this kind of long distance relationship has taken time to get used to. Northern Ostrobothnia is also very flat place and it felt quite strange in the beginning. The local dialect is something I still don’t quite understand.

On the other hand, Oulu is quite fitting size and at the summer also very lively city. Nature and Lapland are very close. It takes only one hour to fly from Oulu to Helsinki so the distant location is a bit relative construct.


Ainola1
 
Ainola3

Ainolan puisto ja Hupisaaret
Muotopuutarha ja puisto melkein kaupungin keskustassa. Olen uneksinut piknikretkestä puistoon, mutta toistaiseksi se on vielä jäänyt toteuttamatta. Toisinaan on kuitenkin mentävä sinne kävelylle, ihan vain kukkia ihastelemaan.

Ainola garden is located in the middle of the city by the River Oulujoki. It’s a popular place to spend time in summer and we go to walk there sometimes. I think it’s a popular place for picnics also.


Pannukakkutalo

Pannukakkutalo
Jos täällä ei pannukakunhimo taltu, niin ei sitten missään. Ainoa huono puoli tuntuu olevan se, että ravintola on monesti ollut niin täynnä, ettemme ole mahtuneet sisään.

If you long for pancakes you should go to pancake restaurant. If it’s not that full that there’s no room for you… And that has happened to us many times.


Nallikari
 
Jonkinlaisen veden äärellä koko ikänsä asuneelle meri on aika ykkösjuttu. Uimassa en Nallikarissa ole käynyt, mutta muuten siellä tulee säännöllisesti käyskenneltyä. Kesähelteellä rannalta löytyy ”muutama” muukin oululainen.

I guess that Nallikari is the most popular beach in Oulu. It’s by the sea and though I’ve never went to swim there I like to go to walk to the beach every now and then. During summer the beach is quite crowded.


Toivoniemi

Toivoniemi
Kaupungin kauneimmat kerrostalot. En ole osannut päättää, minkä värisessä haluaisin asua.

Toivoniemi is the place where are the most beautiful apartment buildings of the city.


1 comment:

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...