Friday, May 2, 2014

Kiireisen naisen vappuherkku


First of May

First of May

Firs of May

En ole koskaan paistanut munkkeja, enkä kokeillut sitä tänäkään vappuna. (Hetken kyllä harkitsin, mutta ajatus kuumasta öljystä on vieläkin liian pelottava.) Yleensä olen ostanut munkkini kauppahallista, mutta tänä vuonna en ehtinyt käydä juuri ennen vappua, ja kaikista käymistäni marketeista oli sekä valmiit että itsepaistettavat pakastemunkit loppuunmyyty. Lopulta munkit jäivät kokonaan ostamatta. Onneksi bongasin netistä helppotekoisen korvikkeen.

Nämä pyörylät ovat Fanni ja Kaneli -blogin ohjeella tehtyjä donitsimuffinsseja. Muffinssitaikina valmistui pikapikaa, ei tarvinnut kuin sekoitella asioita keskenään. Valmii muffinssit voideltiin ja kieriteltiin kunnolla kanelisokerissa. Lopputulos maistui hämmentävän paljon donitsilta, vaikka muffinin rakenne olikin erilainen. Tyydyttivät munkinhimon ja toivat vappufiiliksen. Ja maistuivat melkeinpä vielä paremmilta näin seuraavana päivänä. Nimimerkillä pyyhin juuri kanelisokeria suupielistäni.

***

I made these "donut muffins" for the First of May festivities. Recipe found on the blog Fanni ja Kaneli (in Finnish only, sorry!).

No comments:

Post a Comment

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...