Monday, April 7, 2014

Vi kommer alttid ha Åbo // We Will Always Have Turku

Turku

Gaggui Kaffela

Turku

Gaggui Kaffela

Gaggui Kaffela


Kävimme viikonloppulomalla vanhassa kotikaupungissa. Ja voih, Turku. Olet edelleen minun kaupunkini. Kaupunki, johon saapuminen tuntuu aina siltä, kuin kotiin tulisi. Kaupunki, jossa emme lakkaa hämmästelemästä kaikkea uutta, ja toisaalta sitä, että niin moni asia on edelleen samoin kuin silloin. Kaupunki, jossa joka toinen lause alkaa "muistatko kun..." ja jossa pysähdytään kadunkulmaan ihmettelemään sitä, etteivät vastaantulijat näytäkään tylyiltä.

Ainoa ongelma reissussa oli, että sen oli loputtava aikanaan. Ja Helsinkiin paluun aiheuttama shokki tuntui tällä kertaa pahemmalta kuin pitkään aikaan. Tämä ei ole minun kaupunkini, ja tuskin koskaan sellaiseksi muuttuukaan. Ei, vaikka olemme jo tottuneet toisiimme. 

Ei auta kuin ajatella, että meillä on silti aina Turku. Jos kaupunki on pysynyt paikallaan yli 700 vuotta, odottaa se siellä minua vastakin. Heti aseman vierestä löytyi uusi suloinen kahvila Gaggui, johon on ensi kerrallakin hyvä pysähtyä tervetuliaiskakulle.

***

We had a little weekend getaway in our old home town. Oh, Turku. You are still my city. A city where it always feels like home. A city where we spot so many things that have changed,  and on the other hand where so many things are still the same. A city where our every other sentence starts with "remember when..." and where we stop in street corners just because we're astonished by how people don't look so rude all the time.

The only drawback of our weekend was that it had to end eventually. And this time the shock of getting back to Helsinki felt worse than in ages. This is not my city, and it will probably never be. We are getting used to each other, but that's all.

But we will always have Turku. If a city has existed over 700 years, it will also be there in the future, waiting for me. Right next to the railway station there was a new lovely coffee shop where I can stop for a cake when visiting again.

6 comments:

 1. Minä olen myös syntyjäni Turusta mutta minä taas en ole tuntunut Turkua koskaan kodikseni. Helsinki taas on niin monimuotoinen kaupunki, että sopeudun sinne paremmin. Tosin Helsinkikään ei ole minun kaupunkini. Minun kotini on kaukana täältä ja toivottavasti pian voin kaupunkiini lentää. Turkoosin timantin loisteeseen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jokaiselle on varmasti omansa. Minun on sentään onneksi aika lähellä, onnistuu viikonloppureissutkin :)

   Delete
 2. Voi ei, mulle tuli tästä ihan hirveä koti-ikävä! Eikä vähiten siksi, että en ole saanut täällä vielä kertaakaan herkutella minkäänlaisella leivonnaisella :D On se hyvä, että Turku ja gluteenittomat kakut odottaa taas Suomessa. Mennään kakkuteelle sitten kun tuun, joohan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mennään kakkuteelle sekä Turussa että Helsingissä! Voidaan harkita siihen päälle myös Tamperetta, jos sieltä löytyy joku kiva kakkula hyvällä gluteenittomalla valikoimalla <3

   Delete
 3. Sinä varmasti tiedät Heli Laaksosen runon Kiittämättömi. Siinä kiteytyy olennainen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se runo on lämmittänyt mieltä monta kertaa :)

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...