Sunday, March 9, 2014

Viikonloppuaamun juustoskonssit // Cheese Scones for a Weekend Breakfast

weekend breakfast

weekend breakfast

weekend breakfast

weekend breakfast

weekend breakfast

Ihaninta viikonlopuissa ovat aamut, jolloin ei ole kiire mihinkään. Jolloin aamupala voi kestää juuri niin kauan kuin hyvältä tuntuu. Silloin voi leipoa aamupalaksi tuoreita skonsseja ja juoda ihan niin monta kupillista teetä kuin huvittaa.

Nämä juustoskonssit ovat hyväksihavaittu aamiaisvaihtoehto silloin, kun aamun tahtoo luksusta. Tai silloin, kun leipä vain sattuu olemaan loppu. Niiden tekeminen on nopeaa ja helppoa. Ja ihan sairaan hyviäkin ne ovat. Reseptin olen saanut äidiltäni joskus kauan sitten.


Juustoskonssit

5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 dl juustoraastetta (plus hieman ekstraa pinnalle)
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua voita tai margriinia
4 dl maitoa (vesikin käy, jos maitoa ei löydy)

Sekoita kuivat aineet kulhossa.. Lisää juusto, rasva ja maito, sekoita tasaiseksi. Jaa löysä taikina neljäksi pyöreäksi lipäseksi uunipellille leivinpaperin päälle, ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin parikymmentä minuuttia. Skonssit ovat valmiita, kun pinta on muuttunut kullanruskeaksi ja juusto sulanut. Leikkaa valmiit skonssit neljään osaan ja tarjoile.

Ihanaa sunnuntaita!

***

The best part of the weekends are the slow mornings, when breakfast can take as long as needed. When you can bake fresh scones for breakfast and drink as many cups of tea you feel like.

These cheese scones are a good choice when you want a little luxury to your weekend morning. Or are simply out of bread. They are easy and quick to make. And taste delicious, of course. I've gotten this recipe from my mom years ago. 


Cheese scones

5 dl white flour
2 dl rolled oats
2 dl grated cheese (plus some extra on the top)
1/2 tsp salt
1 tsp sugar
2 tsp baking powder
100 g melted butter
4 dl milk (water is okay too if you are out of milk)

Mix the dry ingredients together in a bowl. Add cheese, butter and milk. Spread the dough to a four round scones on a baking tray and add some cheese on top. Bake in 200 Celsius for about twenty minutes. The scones are ready when they are golden brown and the cheese on top has melted. Cut the scones into quarters and serve.

Have a lovely Sunday!

No comments:

Post a Comment

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...