Monday, March 24, 2014

#satasyytäollaonnellinen, osa 4 // 100 reasons to be happy, pt. 4


Pullaa!

Valmista pullaa!


Syy olla onnellinen numero neljä: tuore pulla

Tuore, lämmin pulla on taivaallisen hyvää. Varsinkin kylmän maidon kanssa. Leipominen ja taikinan vaivaaminenkin oli hauskempaa kuin muistin, en ollut tehnyt sitä vuosiin. Pullan sisälle on piilotettu minttusuklaanappi, ihan niin kuin lapsuudessani. Miehen mielestä se on vääräoppista, joten hän sai korvapuusteja suklaapullan sijaan.

***

Reason to be happy number four: fresh pulla

Fresh, warm Finnish pulla is so good. Especially with cold milk. I hadn't made it for years, and the baking part was far more fun than I remembered. There is some mint chocolate hidden in the middle, just like in my childhood. My boyfriend finds it heretical, so he got some cinnamon buns instead.


5 comments:

 1. Minttusuklaanappi! Empä ole moista kuullut! Pakko ehkä testata.. Nam, pullaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä! Kuulostaa oudolta, mutta sopii pullaan valtavan hyvin. Me leivottiin lapsena äidin kanssa tällaisia pullia, koska äidinkin lapsuudessa oli tehty niitä. Perinnepulla siis. Sitä kutsuttiin yllätyspullaksi :)

   Delete
 2. Mahtaako minttusuklaanapin merkillä olla väliä?! Täällä jo oikeasti suunnitellaan pullan leipomista. =)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No itse käytin niitä Maraboun Mint Choco-nappeja, joita myydään rullassa. Niissä on sopivan paksu sisus, ei valu liikaa. Muillakin laaduilla kyllä varmaan onnistuu :)

   Delete
 3. Mahtava pulla, aivan täydellisen muotoinenkin! Joo ja resepti on nuoruuteni parhaan ystävän kehittämä - ehtaa kamaa 70-luvun alusta. Hän muuten jakoi pullat vielä pelleille tasaisesti, ettei mikään tuntisi oloaan yksinäiseksi:) Hieno ihminen kertakaikkiaan! Paistuuhan pullat sillai tasaisemminkin. Maukasta pullahetkeä t. mude

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...