Tuesday, February 11, 2014

#satasyytäollaonnellinen, osa 2 // 100 reasons to be happy, part 2

Make words 

Syy olla onnellinen numero kaksi: keskustelut lasten kanssa.

Tänään satutunnilla:
Minä: Mikäs voisi olla sellainen lintu, joka asuu metsässä ja syö hiiriä? Se osaa lentää melkein äänettömästi, ja se valvoo öisin ja nukkuu päivisin.
Lapsi 1: Parsakaali!
Minä: No, parsakaali on kyllä enemmänkin vihannes kuin lintu. Keksittekö jonkun tällaisen linnun?
Lapsi 2: Mato!

Suosikkejani ovat myös se kerta, kun pieni poika kertoi pupujen syövän kurkkuneita (kurkkuja ja porkkanoita tekee yhdessä kurkkuneita), ja se toinen, kun lapsi vastasi kysymykseen "mitä vihreää voisi löytää metsästä" sanomalla "suolakurkkuja!" Aivan nerokkaita vastauksia jokainen.

Tällaisia keskusteluja kun ajattelee kurjana päivänä, niin heti nousevat suupielet ylöspäin.

***

Reason to be happy number two: discussions with kids. They just say so funny things, I can't help smiling. I'm lucky to meet so many kids at work.

3 comments:

 1. Ite tykkään myös päiväkodissa töissä ollessani ku lapsilla on kyl iha ihmeelline taito saaha huonoinki päivä kääntyy itellään iha parhaaks :) Lasten kans vaa ei pysty murjottaa! Niil on nii ihana ote elämään ja lapset on nii vilpittömiä ja sulosia :) Ite en vaihtais tätä työtä yhtään mihinkään. Lapset antaa jokasena päivän syyn elää ja olla ja ennen kaikkee nauttii elämästä.

  ReplyDelete
 2. Moi Inari! Lähetin sulle kutsun lukemaan Umpirusetilla, siihen sinun antamaan sähköpostiosoitteeseen. Mutta näin just, että sekään ei ole aktivoitunut. Oletko saanut kutsun?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei hyvä kun sanoit! Se oli mennyt roskaposteihin, enkä ollut huomannut! Mutta nyt löysin ja hyväksyin. Kiitos :)

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...