Thursday, December 12, 2013

Joulukalenteri - luukku 12 // Waiting for Cristmas - day 12

Joulukalenteri

Joulukalenteri 


Juo glögiä

Glögi tuo ainakin minulle joulumielen. Yleensä juon kaupan tiivisteestä tehtyä versiota, mutta haluaisin myös oppia keittelemään glögiä itse. Ensimmäinen yritys tuotti melkoisen kirpakkaa juotavaa, ihan hyvää mutta vähän kummallista. Onko kellään hyvää reseptiä tai vinkkejä glöginkeittoon? Mitä mausteita käytätte ja kuinka paljon?

Glögilasit löytyivät viikonloppuna kirppikseltä. Yleensä lasiset ja läpinäkyvät mukit eivät houkuttele, mutta nämä olivat jotenkin tosi viehättävät. Ja kuin tehty glöginjuontiin.

***

Drink glögg

Glögg is a Scandinavian mulled wine type of drink we drink around Christmas time. It can be non-alcoholic (made with juice), or include alcohol (when made with wine, for instance). Drinking glögg always makes me feel christmassy. I usually make it from a store-bought concentrate, but I'd like to learn to brew it myself as well. Haven't found the perfect recipe yet though.

2 comments:

  1. Tein viime vuonna tällä ohjeella: http://www.pirkka.fi/ruoka/reseptit/99833-mustikkaglogi (omasta mehusta toki :) )

    Oli hyvää, eikä tuota tarvinnut keitellä tuntikausia, kuten joissain ohjeissa neuvotaan.

    ReplyDelete
  2. Niin joo ja kannattaa kokeilla myös puolukkaglögiä! En ole mikään puolukan suuri ystävä, mutta glögissä siitä jopa pidän.

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...