Sunday, December 1, 2013

Joulukalenteri - luukku 1 // Waiting for Christmas, day 1

01


Aloita uusi kirja

Mielellään sellainen, jota voit lukea ääneen, yhdessä jonkun kanssa. Melkolailla täydellinen vaihtoehto joulunodotuslukemiseksi on Timo Parvelan Maukka, Väykkä ja mieletön lumipallo. Se nimittäin sisältää kaksikymmentäneljä lukua, yhden jokaiselle päivälle.

- Kuka voi olla niin hölmö, että laittaa joulukalenterin ensimmäiseen luukkuun vasaran? Maukka nurisi.
- Minusta se on tarpeellinen. Sitä paitsi minun vanhasta vasarastani on varsi poikki, sanoi Väykkä.
- Toivottavasti muissa luukuissa on jotain parempaa, toivoi Maukka.

Väykkä-koira on rakentanut kissaystävälleen Maukalle maailman suurimman joulukalenterin. Se on kuin jättimäinen lumipallo, jonka jokaisessa luukussa on jokin yllätys. Ja sitten, epäonnisen sattumuksen ja kissamaisen kärsimättömyyden vuoksi lumipallokalenteri pääsee karkuun. Se vierähtää pihan reunan yli, kierii alhaalla laaksossa olevan kylän yli ja uppoaa lopuksi järveen. Ja siitä se tarina sitten alkaa.

Äläkä huoli - luvut ovat sen verran lyhyitä että ehdit helposti mukaan Maukan ja Väykän jouluseikkailuun vaikket saisikaan kirjaa käsiisi vielä tänään.

***

Start a new book

Preferably one you can read out loud, together with someone. Pick a book that will be long enough to read every day until Christmas, one little section at a time.

6 comments:

 1. Tuttu kirja. Tämä on joskus tullut lapsille luettua. Meidän joulukirjat on pahvilaatikossa autotallissa. Pitääkin ehdottomasti hakea ne sielä tänään. Samoin kuin adventtikynttelikkö. Miten tämä joulukuu alkoikin näin yllättäen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hauska ajatus että joulukirjat otetaan esille joulukuun alussa. Meillä kirjastossa on otettu jo viikkoja sitten, koska niitä alettiin varailla jo syyskuun puolella. Jotkut ovat ajoissa liikkeellä, toiset joulukuu yllättää joka kerta. Minä kuulun ehdottomasti jälkimmäisiin ;)

   Delete
 2. Jee, tästä se joulun odotus alkaa. Joulukalentereita on hyvä olla useita! Antoisaa matkaa t. Mude

  ReplyDelete
 3. Taidanpa toteuttaa uuden kirjan aloittamisen muutaman päivän viiveellä. Luen ensin loppuun uusimman Bridget Jonesin, jota en halua jostain syystä jättää kesken, vaikka se on ollutkin minulle valtaisa pettymys. Kirjavaras odottelisi jo vuoroaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kirjavaras on kerrassaan loistava! Tykkäsin siitä ihan hirveästi.

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...