Monday, November 18, 2013

Messuilla // At the Handicrafts Fair


Craft Fair at Tampere


Craft Fair at Tampere


Craft Fair at Tampere


Craft Fair at Tampere

Succaplokki

Yhdyn muiden bloggaajien kuoroon ja totean, että oli ne Tampereen kädentaitomessut kyllä mahtava tapahtuma. Oli hauskaa päästä katselemaan, hiplaamaan, ihastelemaan ja inspiroitumaan. Ja olemaan paikassa, jossa on niin monta muutakin samoista asioista innostunutta ihmistä. Messuista jäänyt kokonaiskuva on onnellisen sekava - kuin olisi ollut päivän karusellissa. Ei ole enää tarkkaa muistikuvaa tai näkökulmaa asioista, mutta silti ylitsevuotavan hyvä fiilis. Ensi vuonna uudestaan, sanon minä. Kuten messuseuralaiseni Terhi totesi: säästetään kaikki ne pennoset jotka Helsingin nukkavierumessuihin menisi, niin on varaa matkustaa taas Tampereelle.

Kuvasaldoni messuilta näkyy kokonaan tässä, sillä kuvaaminen oli kielletty ilman näytteilleasettajan lupaa. Mun mielestä luvan kysyminen on ihan peruskohteliasta muutenkin, mutta kyllä tuollainen kielto selkeästi ainakin mun kuvaamista vähentää. Hälisevässä hallissa kiireisen myyjän häiritseminen pekän kuvanoton takia ei tunnu mukavalta. Varsinkin kun minua kiinnostavat värit, kuviot, muodot ja yksityiskohdat paljon enemmän kuin ne varsinaiset tuotteet. Yritä siinä sitten selittää, että minä tuota sun lankakorin reunaa vaan vähän kuvaisin, kun tykkään siitä miten se sopii lankojen väreihin. Sain kyllä kuvausluvan kaikilta joilta kysyin, ja minulle vastattiin aina ystävällisesti, mutta monet tuntuivat silti suhtautuvan vähän hämmentyneesti. Kuin eivät olisi osanneet odottaa moista kysymystä ollenkaan. Miksi eivät? Ehkä tähän auttaisi Terhin ehdottama kyltti messukojussa: jos esillä olisi teksti, että täällä ehdottomasti saa/ei saa kuvata, niin jokaisen ei tarvitsisi kysellä erikseen. Ja silloin olisi myös kaikilla kojussa työskentelevillä tiedossa, miten asia on.

Inka ja Terhi ovat oikeastaan jo sanoneet kuvausasiasta kaiken sen, minkä minäkin olisin sanonut, joten turhaan sitä toistamaan. Sen sijaan kerron teille (melko vaatimattomista) messuostoksistani, kunhan ne on kuvattu. Kotonaan saa onneksi kuvata miten haluaa :)

***

I agree with other bloggers: the Finnish Handicrafts Fair at Tampere was a great event. It was nice to see all those crafts and materials and get inspired. And be in a place were others enjoy the same things as you. The feeling I got from the fair was positively confused - like after being in a merry-go-round. You don't have a clear picture of what happened and what you saw while riding, but you still feel very happy. I'm sure I'm gonna visit again next year.

These are all the pictures I took at the fair, as photographing was prohibited without a permission. I think asking for permission is polite anyway, but when there are so many people and the sellers are so busy, I don't feel like asking if the thing I see isn't something very special. I'm usually more interested in colours, patterns and details than the actual products anyway.

I'm gonna show you what I bought (didn't buy that much though) when I've had a change to take a photo. At home I can fortunately photograph whatever I want :)

1 comment:

  1. Itse olin Tampereen käsityömessuilla joskus vuosia sitten ja jäi jotenki tylsä fiilinki niistä. Viime vai tänä vuonna olin Turun messuilla niistäkin jäi tylsä fiilis. Että en sitten tiedä mitä oikein odotan, mutta noilta messuilta sitä ei löytynyt. :) Tosin Turun kirjamessutkin oli tänä vuonna jotenkin mälsät..

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...