Saturday, October 5, 2013

Neulottua: Lohtuhuivi // Knitted: A Comfort Scarf

Knitted: a comfort scarf

Knitted: a comfort scarf

Knitted: a comfort scarf

Knitted: a comfort scarf

Malli: Simple Luxury Scarf, sovellettuna
Lanka: Debbie Bliss Andes
Puikot: 5 mm

Ennen ajattelin, että harmaa on maailman ikävin väri. Tylsä ja sieluton. Sellaisten ihmisten väri, jotka eivät uskalla käyttää oikeitä värejä. Mutta nykyään pidän harmaasta. Se on mielestäni rauhoittava ja lohduttava. Jollain tavalla turvallinen. Erityisesti pidän tummanharmaasta, mutta vaaleallakin harmaalla on paikkansa. Nykyään olen muuten sitä mieltä, että beige on maailman tylsin väri. Ja tarvittaisin kyllä melko suuri ihme, että muuttaisin mieltäni beigen suhteen.

Huivin simppeli idea on Picklesin Simple Luxury Scarf -ohjeesta, mutta pienemmällä puikolla ja yhdellä langalla tehtynä ulkonäkö on tietenkin erilainen. Ja minä loin uuden silmukan aina kerroksen alussa lopun sijaan, niin se oli jotenkin helpompi muistaa. Langan ostin joskus viime keväänä alennettuun hintaan Stockmannilta, ja aloitin neulomisen saman tien. Muistan olleeni jostain asiasta allapäin, ja tämän langan ostaminen tuntui lohduttavalta. Samoin huivin neulominen. Se oli aivotonta ja rauhoittavaa. Vaikka loppupuolella ikuinen ainaoikea alkoikin vähän väsyttää. Lankaa on puolitoista vyyhtiä vielä jäljellä, en vaan enää jaksanut loputtoman pitkiä kerroksia. Ei se mitään, kokoa on ihan tarpeeksi näinkin.

Babyalpakan ja mulperisilkin sekoitus on ihanan pehmeää ja sitä oli kiva neuloa. Ikävä kyllä huivista irtoaa ihan kamalasti irtohöytyviä. Mieheni kysyi, olenko ehkä hankkinut salaa kissan, kun vaatteeni ovat täynnä karvoja. Toivon, todella että karvanlähtö ajan myötä vähenee.

Huomatkaa myös harmaat haikorvikset, nekin on (aikoja sitten) itse tehty.


***

Pattern: Simple Luxury Scarf, adjusted
Yarn: Debbie Bliss Andes
Needles: 5 mm

I used to think grey was the dullest of colours. So boring and lacking soul somehow. A colour for those who are afraid to use real colours. But nowadays I like grey. It is calming and comforting. Somehow it feels secure. I especially like dark grey, but light shades have their moments too. By the way, nowadays I think beige is the dullest colour there is. And it's gonna need quite a  miracle to make me think otherwise.

The simple idea of the scarf is taken from the Simple Luxury Scarf -pattern by Pickles, but when knitted with smaller needles and only one strand it of course looks different. And I made the new stitch at the beginning of each row, not in the end. Somehow it was just easier to remember it that way. I bought this yarn and started knitting this scarf last spring. I remember being sad about something, and buying this yarn felt comforting. So felt knitting it, it was calming and didn't call for any thinking. At the end I was quite tired of the endless garter stitch rows though. I have one and half hanks of the yarn left, cause I just couldn't take it anymore. It's okay though, as the size is definitely big enough.

The mix of baby alpaca and mulberry silk is adorably soft and it was nice to knit too. Unfortunately the scarf leaves huge amount of fluff everywhere. My boyfriend asked if I have secretly taken a cat, as my clothes seem to be full of cat hair. I really hope this will happen less with time.

Also note the grey shark earrings, those are handmade too (long time ago).

8 comments:

 1. Tosi suloinen huivi! :) Vähenisikö karvanlähtö, jos kastelet/peset huivin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyy kokeilla! En oo vielä uskaltanut, kun tuo on vähän sellaista venyväistä sorttia muutenkin, ja pelkään että pesussa venyy muodottomaksi. Vaikka siitä kuivattamisestahan se on paljolti kiinni,,,

   Delete
 2. Kaunis huivi! Kelpais mullekin t. mude

  ReplyDelete
 3. Kaunis huivi! Harmaasta olen pitänyt aina, mutta beigestä ollaan kyllä samaa mieltä:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ymmärrä beigeä. Enkä varsinkaan niitä ihmisiä, jotka pukeutuvat kokobeigeen! Yh.

   Delete
 4. Ihana huivi ja kauniin vihreät kuvat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Puistossa oli hauskaa, kaikki kunnia kuvaajalle :)

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...