Friday, October 4, 2013

Arkista // Daily Life

Autumn feelings

Breakfast

Knitted: a comfort scarf

Autumn feelings

Autumn feelings

Olen nyt viikkokaupalla sairastanut jotain kummallista melkein-flunssaa. Jatkuvaa tukkoista nenää, kipeää kurkkua ja hillitöntä palelemista. Ja väsymystä, joka ei tunnu helpottavan millään. Pari kertaa olen ilahtunut, että nyt se flunssa oikeasti alkaa (ainoa keino millä se voi myös loppua) mutta olen ollut väärässä. Olo on voimaton ja uupunut. Töitä teen täysillä, mutta kotona en sitten jaksaisikaan enää mitään.

On silti mukaviakin asioita. Viime päivinä olen iloinnut syksyn väreistä, harvinaisen kiireettömistä aamuista, kahvila-aamiaisesta ja patongista puistossa. Intia-kaupasta ostetusta chai-teestä, ja inkivääriteestä jossa on kerrankin tarpeeksi makua. Vihdoinkin valmistuneesta huiviprojektista ja uusista neuleideoista. Auringonpaisteesta ja hyvästä kirjasta. Ja tänään yllätin itseni ideoimasta joululahjoja. Vielä kun olisi energiaa niiden ideoiden toteuttamiseen.

***

I've been almost-sick for weeks now. I have a sore throat, stuffy nose and I'm freezing all the time. And I'm so tired, nothing seems to help with that. Few times I've thought this cold is finally starting properly (the only way it can go away as well) but I've been wrong. I feel exhausted and powerless. I work at full speed, but when I'm home I don't have energy for anything.

But there are also lovely things around. Lately I've been happy about autumn colours, mornings with no rush, eating breakfast at the cafe and baguettes in the park. Chai-tea I found at Indian market and ginger tea that finally has enough taste. A scarf that is finally finished and new knitting ideas. Sunshine and a good book. And today I found myself thinking about Christmas presents. I have some good ideas already, I just need energy for making those presents.

2 comments:

 1. Hei, minua kiinnostaa mikä on se tarpeeksi inkiväärinen tee? Vuosia sitten sain maistaa jotain ihan kamalaa halpaa inkivääriteetä ja sitten myöhemmin lahjaksi inkiväärillä maustettua valkoista teetä, jossa mielestäni aromina oli kumi(!) eikä inkivääri....
  Niinpä olen lähinnä juonut tuoreesta inkivääristä kiehautettua juomaa tai pikaista inkiväärijauhetta-kuumaan-veteen-sotkua.

  -H

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ruohonjuuresta sai ainakin ennen Sonnentor-merkkistä inkivääriteetä, joka on tosi hyvää myös. Siinä on kyllä muitakin mausteita kuin inkivääriä, eikä varmaan yhtään oikeaa teetä, jos tarkkoja ollaan. Tykkään myös Théhuoneen myymästä mustasta teestä, joka on maustettu inkiväärillä.

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...