Thursday, August 29, 2013

Mitä jos tänään... // What if Today...

Tea Break, Giraffe Style


Mitä jos tänään, tänä satunnaisena torstaina, olisimme kaikki vähän kivempia toisillemme?

Mitä jos tervehtisimme naapuria, emmekä tönisi ratikassa. Ajattelisimme muutakin kuin omaa kiirettämme. Kysyisimme tutulta mitä kuuluu ja oikeasti kuuntelisimme vastauksen. Sen sijaan että puhuisimme toisesta selän takana pahaa, voisimme sanoa päin naamaa jotain hyvää. Yhtä ilkeää ajatusta kohden keksisimme kaksi mukavaa. Tarjoaisimme apuamme ja pyytäisimme sitä tarvittaessa. Sen sijaan että komentelisimme tai kiukuttelisimme itseksemme, että tuokaan ei koskaan mitään tee.

Onhan se aina välillä vaikeaa. Varsinkin silloin, jos ilmassa on kiirettä, stressiä tai väsymystä, ja viime aikoina minulla on ollut näitä kaikkia tarjolla ihan tarpeeksi. Silloin ilkeät ajatukset hiipivät mieleen huomaamatta ja oma kiire tuntuu kaikkea muuta tärkeämmältä. Mutta ei se ole. Ja siksi olen päättänyt tänään, viikkoni kiireisimpänä päivänä, olla iloisempi, auttavaisempi ja mukavampi. Kiltimpi sekä itselleni että muille. Ja haastan kaikki muutkin mukaan!

***

What if today, on this random Thursday, we were all a bit nicer nicer to each other?

We would say hello to the neighbors and not push other people in the tram. We would place other things before our own hurry. We could ask friends "how are you?" and really listen to the answer. Instead of gossiping behind someone's back, we could say something nice to them directly. For one mean thought we would come up with two nice ones. We would offer our help and ask for it if needed. Instead of bossing around or thinking cranky thoughts because "other people aren't doing anything here".

I know it's hard sometimes. Especially when you are busy, tired or stressed out, and I've been all of these lately. That's when the mean thoughts creep to your mind without you even being aware of them, and your own hurry seems to be more important than anything else. But it's not. And that's why today, on the busiest day of my week, I've decided to be happier, more helpful and pleasant. Nicer to myself and others. And I challenge you to do it too!

No comments:

Post a Comment

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...