Monday, August 12, 2013

Kukkea hame // Flower Skirt

käsintehtyä

Flower Skirt

Flower Skirt

Flower Skirt


Minulla on runsaasti ompeluideoita, en vain koskaan toteuta niitä. Haluaisin alkaa ommella enemmän, mutta jotenkin se tuntuu niin hankalalta. Ohjeiden puheet tukikankaista, nappilistoista ja muotolaskoksista saavat minut tuntemaan, etten osaa yhtään mitään. Tulee kauhea stressi, että pitäisi tehdä tietyllä tavalla, ja sitten en teekään mitään.

Yksi päivä sain kuitenkin ahaa-elämyksen: lempihameessani on yksi sauma ja kaksi käännettä. Ei voisi olla enää helpompaa. Otin hameesta mitat, leikkasin kankaan ja huristin lyhyet reunat yhteen. Taitoin helman ja tein yläreunaan kuminauhakujan. Ta-daa! Tämä oli oikeastaan harjoitushame, halusin testata toimiiko tämä oikeasti ennen kuin alan leikellä hamekankaaksi ostettua Marimekkoa. Vanhat opiskelukaverit saattavat tunnistaa kankaan: kyllä, soluhuoneeni entinen verhohan se siinä.

Olen hyvin tyytyväinen uuteen hameeseeni. Kangaspalalla, suoralla ompeleella ja kuminauhalla voi siis saada ihmeitä aikaan. Tai ainakin hameen. Ei se ole niin justiinsa, ommellessakaan. Sen kuin huristaa menemään.

***

I have plenty of sewing ideas but I never sew. I'd like to do it more, but somehow it feels too complicated. The patterns and written instructions make me feel I don't know anything. I get stressed and think I should do everything "properly". And then I do nothing.

One day I realized something though: my favourite skirt has only one seam and two folded edges. It can't get any easier. So I measured my old skirt, cut the fabric, and sew the short edges together. I folded the hem and added an elastic band at the waist. Ta-da! This was actually a prototype as I wanted to test if my plan would really work before cutting my expensive Marimekko fabric. My old student friends may recognize the fabric: yes, it used to be my bedroom curtain back then.

I am very happy with my new skirt. So you can make miracles with a little bit of fabric, some stitches and elastic band. Or at least a skirt. It doesn't have to be that precise when sewing. Just sew away. 

8 comments:

 1. Paras tapa oppia tekemään on kyllä tehdä vaan. :) Kiva hame!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niinpä. Pitää huristella jatkossa enemmän :)

   Delete
 2. Onpa kaunis kangas, ei uskoisi solukämpän verhoksi ;) Viimeinen lause on tosiaan hyvä ohje moneen muuhunkin asiaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin totta! Ostin verhon Uffista silloin kun muutin pois kotoa opiskelemaan. Muistaakseni niitä oli kaksi palaa tarjolla, mutta mulla oli varaa vain yhteen (ei ne kalliita olleet mutta opiskelijabudjetti). Ei ollut tässäkään asiassa niin justiinsa: yksi pala oli just kätevästi ikkunani levyinen. Ja muuttui hyväksi hameeksi myöhemmin ;)

   Delete
 3. Kiva hame! Munkin täytyisi ottaa joku tuollainen helppo ompeluprojekti jolla saisin selätettyä ompeluskammoni. Ompeleminen on jäänyt viime vuosina verhojen ja farkkujen lyhentämiseen ja mitä pitempi aika kuluu, sitä vaikeammalta ompelukoneen äärelle istuminen tuntuu...

  Ja mikä ihana värikäs kaulakoru kuvissa vilkkuu? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun ongelma on ihan samanlainen! Vaikka joskus ompelin paljonkin ja monimutkaisiakin juttuja, niin nykyisin kynnys on jotenkin tosi korkealla. Eikä kauniisti sanottuna temperamenttinen ompelukoneeni helpota ompelukammoa yhtään.

   Koru on tehty vuosia sitten ja esitelty joskus vanhan blogini puolella. Mutta koska se on edelleen lempikoruni, taidan tehdä siitä uuden postauksen. Jos perjantain värijutuksi vaikka?

   Delete
 4. Hei, voit joskus tulla selailemaan mun opiskeluaikaisia kansioita, joissa on toosi paljon ohjeita erilaisiin käänteisiin ja nappilistoihin ja vaikka mihin! Ja voidaanhan me samalla vaikka ommella yhdessä jotain. :)

  t. Neiti Kettu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ompelutreffit ois kivat! Onko sulla muuten saumuria? Harkitsen laajentavani trikoohameisiin, mutta trikoon ompelemisessa oon vieläkin uunompi.

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...