Saturday, August 24, 2013

Käsintehtyä: Nappinauhoja // Handmade: Button Necklaces

Handmade Button Necklaces

Handmade Button Necklaces

Handmade Button Necklaces

Handmade Button Necklaces

Handmade Button Necklaces

Handmade Button Necklaces


Olen vuosien saatossa koonnut nappeja nauhoiksi monella eri tapaa. Pujottelemalla, letittämällä ja korupiikeillä esimerkiksi. (Viimeisin koruista vilahti muuten viimeeksi tässä hamepostauksessa.). Nappien virkkaaminen yhteen on ehdottomasti helpoin ja nopein tapa, jota olen kokeillut. Idea löytyi jo kauan sitten ihanasta Virkattu lintu -blogista, ja on tällaisia jossain käsityölehdissäkin ollut. Ajatus hautui vuosia, mutta nyt, kun kerran innostuin, virkkasin sitten monta korua kerralla. Viides on vielä kesken.

Salaisuus on käyttää niin pientä koukkua, että se menee helposti nappien reikien läpi. Minä virkkasin helmilankaa 1,25 mm koululla, ja lisäsin napin aina muutaman ketjusilmukan välein. Koska korupiikeillä koottu nappikoru on edelleen, neljä vuotta tekemisen jälkeen, käytetyin kaulakoruni, tuskin nämäkään jäävät korulaatikkoon pölyttymään.

***

I've tried several techniques of making button necklaces over the years, like in these one, two, three different ones. (The last one has lately been seen in this skirt post, by the way). Crocheting the buttons together is so far the quickest and easiest way I've tried. I found the idea in this pretty blog years ago, and have also seen similar in some craft magazines. The idea waited for years but once I got started I instantly made several. The fifth one is still in the making.

The secret is to use so small hook it goes through the holes of the buttons. I used 1.25 mm and pearl cotton yarn. I added a new button in every few chain stitch. Considering the fact that this button necklace is still, four years later, the necklace I use the most, I'm sure these won't get stuck in my jewelry drawer either.

12 comments:

 1. Ihania! Täytyy ehkä itsekin kokeilla =) Kiitos ohjeesta!

  ReplyDelete
 2. Onpas hauskan näköisiä nappikoruja :)

  ReplyDelete
 3. Ai, miten hauskoja; ihania värisommitteluja! Minulle tuli noista mieleen sellaiset puuhelmistä tehdyt oviverhot. Napeista tehty oviverho voisi kyllä olla aika mahtava! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin olisi! Ja tälleen virkkaamalla ne nauhat sais kuitenkin aika nopeasti kokoon. Vaikka kyllä siihen ihan pirusti nappeja kuluisi. Edes mulla ei oo niin paljoa :D

   Delete
 4. Kiva kun esittelit nämä! Mun täytyy ehdottomasti tehdä ainakin yhdet tälläiset. Korupiikeillä tehdyssä korussa on vaan ihan paras väri-idea! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä todellä kätevä värisommittelu, sillä koru sopii asuun kuin asuun - muiden värien perusteella vaan käännetään sopiva kohta esiin!

   Delete
 5. Mulle tuli olympiaurheilijoiden sateenkaarikynsien kieltämisestä heti mieleen se sun sateenkaarinappikoru. Ei ole työnanatja vielä kieltänyt poliittisen kannan ilmaisemista työpaikalla? ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hahaa, ei sentään! Taitaa meillä olla sen verran poliittisesti vapaamuotoinen ja tasa-arvoa korostava ilmapiiri että tästä ei ihan heti oo pelkoa :D

   Delete
 6. Ooh, inspiroiduin tästä suuresti, kun pitkään on pitänyt tehdä oviverho (tai noh, tilanjakaja), mutta en ole oikein löytänyt kivoja muovihelmiä tähän tarkoitukseen. Nyt sitten pistin Etsystä tilaukseen parikin isoa satsia kivan värisiä nappeja! Sitten vaan virkkaamaan, jahka napit saapuvat. :)

  t. Neiti Kettu

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...