Wednesday, July 17, 2013

Ompelurasiassa // In the Sewing Box

Grandma's sewing box

Grandma's sewing box

Grandma's sewing box

Grandma's sewing box

Pemmastaessani komerossa mökkireissulla löysin mummin ja ukin vanhan ompelurasian. Mummin se siis varmaan alunperin oli, mutta minulle se oli aina ukin ompelurasia, koska en koskaan ehtinyt tavata mummiani. Muistan katselleeni rasiaa ukin luona senkin päällä ja miettineeni, että se on kaunis. En ole varma, tajusinko sen olevan ompelurasia ennen tätä, sillä en koskaan uskaltanut tutkia sitä lähempää. Nyt sisältä löytyi värikkäitä lankarullia, vanhaan laventelipussiin pisteltyjä neuloja, muutama pieni lankakerä ja ihana Mummelin sukkalangan vyöte jostain kaukaisilta ajoilta. Vyöte on kyllä niin hieno, että taidan kehystää sen tauluksi.

Nyt ukkia ja mummia ei kumpaakaan enää ole, ja rasia on siis koditon. Luulen että otan sen taas käyttöön ja säilön sinne kaikki omat ompelutarvikkeeni. Minä kun olen niitä ihmisiä, jolla on aina kaikki perustarvikkeet  (lankarullat, neulat ja ompelusakset) hukassa. Mutta ehkä se johtuu vain siitä, että ennen tätä minulla ei koskaan ole ollut kunnollista ompelurasiaa?

***

When going through a closet at our summer cottage I found the old sewing box that belonged to my grandma and grandpa. I guess it was originally grandma's, but as I never got to meet her, this has always been grandpa's sewing box for me. I remember looking at it on the cabinet in his house and thinking it was beautiful. I'm not sure if I ever realized it was a sewing box before this, as I never dared to look inside. Now I did and found some colourful bobbins, needles attached to an old lavender pouch, a few small balls of yarn and an age old yarn label. The label is so lovely I guess I'll have to frame it.

Now my grandpa and grandma are both gone, and the sewing box is homeless. I think I'm gonna start using it again and put inside all my sewing supplies. I am one of those persons whose basic supplies (bobbins, needles and sewing scissors) are always missing. But maybe that's only because I haven't had a proper sewing box until now?

1 comment:

  1. Voi miten ihana mummelin sukkalanka -vyöte, ehdottomasti kehyksiin! :)

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...