Thursday, July 11, 2013

Neulottua: keltaista lämpöä // Knitted: Yellow and Warm

käsintehtyä


My hand-knit yellow scarf

My hand-knit yellow scarf

My hand-knit yellow scarf

My hand-knit yellow scarf


Lanka: Spar Kjøp Safirgarn
Puikot: 4 mm

Tämä huivi on aloitettu yli puolitoista vuotta sitten. Aikaisemmin se on vilahtanut blogissa liittyen keskeneräisten käsitöiden haasteeseen ja Minä neuloin täällä -sarjaan. Ja nyt se on valmis! Vihdoinkin! Ja samalla todiste siitä, että kyllä minä aina välillä saan jotain vanhaa valmiiksikin, enkä vaan aina aloita uusia.

Aloitin huivin Multnomahin ohjeella, mutta feather&fan - reunuksen kohdalla siirryin aiemmin tuttuun Wave on Wave-ohjeeseen. Se vaan oli jotenkin selkeämpi mielestäni. Huivi on tehty mutu-tuntumalla: ainaoikeaa kunnes tuntui että enää ei jaksa (tässä välissä kauhea laskeminen että silmukat täsmäsivät reunakuviossa tarvittavaan silmukkamäärään), ja sitten reunusta niin kauan etä mittasuhteet näyttivät jotensakin hyviltä. Eli sovellettu on taas ihan urakalla. Vaan harvoinpa onnistun neulomaan mitään ihan täysin ohjeen mukaan.

Huivista tuli tarpeeksi iso, tarpeeksi lämmin ja tarpeeksi keltainen. Eli kaikinpuolin ihana. Nyt vain odotan innolla talvea, että huivi pääsee käyttöön.

***

Yarn: Spar Kjøp Safirgarn
Needles: 4 mm

I started this scarf over 1,5 years ago. It has made an appearance on the blog earlier with unfinished projects -challenge and my I Was Knitting Here - feature. And now it's finished! Finally! And therefore it proves I occasionally do finish my old projects instead just always starting new ones.

I started knitting with the Multnomah pattern, but when reaching the point of the feather&fan -border I switched to the pattern of Wave on Wave Shawlette as I had successfully used it before. It was just easier to understand for me. I improvised a lot: knitted the garter section until I thought I could take it no more (at this point there was lots of counting as I had to match my stitch count with the amount needed to the border), and then did the F&F so long the proportions looked right to my eye. This always happens to me: I rarely manage to knit something following strictly the pattern.

The scarf is big enough, warm enough and yellow enough. Absolutely lovely, in other words. Now I just need the winter to come so I can start to use it.

4 comments:

 1. Oi miten Ihana-Ihana huivi! Upea saavutus tehdä noin hieno ja työläs neuletyö! Itselläkin tuntuu että on paljon keskeneräisiä töitä, ja aina aloitan uuden. Mutta kylläpä tää vaan tsemppaa rutistamaan muutamat keskeneräiset valmiiksi! ^_^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Itse tykkään väristä ja mallista niin paljon, että oli pakko saada valmiiksi vaikka välillä epäilyttikin tuleeko tästä mitään. Olen todennut, että parhaat ideat yleensä valmistuvat lopulta - vaikka menisi vähän enemmän aikaa niin mitä sitten :)

   Delete
 2. Se on ihana! :) Kannatti sinnitellä valmiiksi. Mitä seuraavaksi puikoille?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siinäpä vasta kysymys! On tässä jotain pientä jo kilkuteltu, neuloin vähän sukkaa ja sellaista, mutta tahtoisin aloittaa taas jotain isompaa. En vaan oo ihan vielä keksinyt mitä...

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...