Thursday, July 18, 2013

Kesäluettavaa // Summer Reading

Summer Reading 

Onko teillä jotain sellaisia tiettyjä kirjoja, jotka kuuluvat kesään? Mikä on mielestänne parasta kesälukemista? Vai onko niin, ettei kesä näy lukulistassa sen enempää kuin talvikaan?

Minä luen kesällä usein vanhoja suosikkeja. Sellaisia erityisiä lempikirjoja, jostain syystä tarve palata niihin iskee yleensä juuri kesäisin. Mutta koska olen pitkän aikaa suunnitellut lempikirja-postausta, ei niitä kirjoja tässä pinossa nyt näy. Luen myös jonkin verran hömppää, sellaista aivotonta lomaluettavaa (kts. kirjapinon Candace Bushnell - Ensimmäinen kesä New Yorkissa). Lisäksi yritän lukea yleensä aina muutaman pitkään kirjahyllyssä odotelleen tapauksen (Peter Høegin Norsunhoitajien lapset on tästä täydellinen esimerkki) ja hyvältä vaikuttavan kirjastolöydön (Katherine Pancol - Central Parkin oravat ovat surullisia maanantaisin). Niiden lisäksi lukulistallani on tänä kesänä Sergei Dovlatovin Meikäläiset (koska pidin kovasti Dovlatovin toisesta kirjasta Matkalaukku) sekä useampi englanninkielinen romaani. John Greenin Will Grayson, Will Grayson siksi, että olen tähän mennessä pitänyt kaikista lukemistani John Greenin romaaneista. Carol Rifka Bruntin Tell the Wolves I'm Home ihan siksi, että pidän kirjan nimestä. Michael Gerard Bauerin Don't Call me Ishmael ja Stefan Bachmannin The Peculiar taas ovat molemmat töissä lastenosastolla käteen osuneita, vaikuttivat niin erityisiltä että piti tuoda kotiinkin. Sehän tässä kirjastotyössä onkin ehkä hankalin puoli, että joka päivä löytää jotain uutta luettavaa, ja kotona odottava kirjapino vain kasvaa ja kasvaa.

Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä kesäluettavaksi, otan niitä mielelläni vastaan! Pinoni korkeus alkaa kyllä olla  jo sitä luokkaa, että tästä riittää talveksikin, mutta hyviä lukuvinkkejä ei silti koskaan ole liikaa.

***

Do you have any books that are essential to summer? What kind of books are the best summer reading in your opinion? Or do you read the same books be it winter or summer?

In summer I often read old favourites of mine. Somehow the urge to get back to those special to me -books gets me every summer. But because I've been planning a favourite book post for a long while you cannot see any of those in this pile of books now. I also read some chick lit at summer, the brainless kind of fluff suits my summer mood (check Summer and the City by Candace Bushnell in my pile). I also try to read a few books that have been waiting on my shelf for a while (The Elephant Keepers' Children by Peter Høeg is a perfect example). On my reading list this summer there also is Ours by Sergei Dovlatov (because I liked his other book Suitcase) as well as a few novels in English. Will Grayson, Will Grayson by John Green because I've so far liked every book I've read from him. Tell the Wolves I'm Home by Carol Rifka Brunt is on my list just because I like the title so much. Don't Call me Ishmael by Michael Gerard Bauer and The Peculiar by Stefan Bachmann are books I found while working at the children's department in the library and they looked so special I had to take them home. That might be the hardest part of working in the library - I find great new books every day and the pile of books waiting at home grows and grows.

If you have any tips for great summer reading, please let me know! My pile is getting so big I'll probably be still reading these when the winter comes, but it never hurts to have some reading tips in store.

8 comments:

 1. Heippa! Piti pitkään miettiä, muuttaako kesä jotenkin lukuharrastustani. Tulin siihen tulokseen, että luen kesällä enemmän, mutta tyyli pysyy samana: ihanaa sekalaista kirjallisuutta ympäri vuoden :)

  Viime kesältä jäi tosin mieleen Joanne Harriksen Kesäviiniä, joka oli mielestäni oikein mainio hyvän mielen kesäkirja.

  Kiitos monista mielenkiintoisista lukuvinkeistä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kesäviiniä on hyvä, mutta vielä enemmän olen pitänyt Harrisin Appelsiinin tuoksusta ja Suklaapuoti-trilogiasta. Kokeile ihmeessä jos et ole vielä lukenut!

   Delete
  2. Appelsiinin tuoksua en ole lukenut, mutta Suklaapuoti-trilogiasta olen lukenut kaksi ensimmäistä kirjaa ja kolmatta olen juuri lukemassa. Hyviä ovat!

   Delete
  3. Appelsiinin tuoksu oli ihan eka Harris jonka luin, ostin joskus lentokentältä ihan summanmutikassa. Ja siinä samalla sitten löytyi yksi lempikirjailijoistani :)

   Delete
 2. Kesä ei taida juurikaan vaikuttaa lukutottumuksiini nykyään. Ennen lapsia luin kesällä ja etenkin lomalla enemmän kuin muulloin. Luen muutenkin aika sekalaista kirjallisuutta ja kirjaston uutuus hyllystä nappaan usein jotain mukaani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Uutushyllyt ovat parasta, niistä löytyy yleensä aina jotain jännää. Oiva tapa löytää jotain ihan uutta jota ei tiennyt etsivänsäkään :)

   Delete
 3. Minä luen usein mökillä Tove Janssonin Kesäkirjaa, tai siis silloin kun en jaksa lukea mitään uutta kirjaa. Se on kyllä nimensä mukainen ihana kesäkirja! Lämmöllä muistelen myös esimerkiksi sitä, kun luin Sinuhe egyptiläisen mökillä. Mökillä lukeminen ylipäätään on vain niin parasta, kun kirjaan saa uppoutua ilman arkielämän väliintulemisia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole koskaan tainnut lukea kesäkirjaa. Tämä lienee oiva kesä kokeilla! Mun ehdotonta mökkilukemista on muumit, ne vaan jotenkin jotenkin sopii kesäfiilikseeni. Paitsi Taikatalvi ja Muumilaaksin Marraskuu. Ne on parempi jättää syksylukemiseksi ;)

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...