Wednesday, June 19, 2013

Onni on lämmin leipä // Happiness is Warm Bread

Bread experiments

Bread experiments

Bread experiments


Sort of Pink -blogin Taru bloggasi hiljattain tästä vuokaleivästä, jonka ohje löytyy Eeva Kolun vanhasta Voisilmäpeliä -blogista. Klikkasin itseni reseptiin ja luin herkullisen kuuloista ohjetta moneen kertaan läpi. Vähän ajan päästä alkoi tuntua, että tässä on jotain tuttua. Minähän olen tehnyt tätä leipää joskus! Niinä ammoisina aikoina, kun vielä asuin Turussa, ja keittiöni oli niin iso että sinne mahtui paitsi kaksi ihmistä kerrallaan, myös sohva jolla nämä kaksi voivat istua. 

Päätin kokeilla reseptiä uudestaan. Tällä kertaa korvasin paloiksi leikatun juuston raasteella, koska muistan että viimeeksi suuret juustoklöntit leivässä häiritsivät minua. (Mikä sinänsä on kummallista, sillä suuret juustoklöntit ovat yleensä parasta mitä tiedän.) Voi olla että muisti pettää tai että kyseessä on sattuma, mutta tuntuu että leivästä tuli kuohkeampaa näin. "Tämä on rakenteeltaan kuin kakkua, mutta sitten se onkin suolaista" kuvaili mies. Se ei ilmeisesti ollut hänestä hyvä asia, mutta minua ei haittaa - tykkään kakusta vielä enemmän kuin juustosta. Suosittelen kokeilemaan, jos olet hieman erikoisempaa leipää vailla.

***

Taru from the blog Sort of Pink recently blogged about this bread made with a recipe from a blog called Voisilmäpeliä. I clicked myself through and read the deliciously sounding post over and over again. And then I got a feeling I had seen this recipe before. Actually, I have made this bread before! Back in the days I lived in Turku and had such a big kitchen there could not only be two persons at the same time but also a couch those two people could sit on.

I decided to try this recipe again. This bread includes olives, sun-dried tomatoes and cheese. This time I included grated cheese instead of cheese cut into pieces, as I remembered that last time those clumps of cheese in the bread annoyed me. (Which is kinda weird as usually clumps of cheese are the best I know.) Might be that I remember wrong, but I have a feeling the bread was more fluffy this way. "The structure is like a cake, but then it's salty", said my boyfriend after having a bite. Apparently that was not a good thing in his book, but I don't mind - I like cake even more than I like cheese. All in all, it was good.

4 comments:

 1. Näyttääpä herkulta. Pitää ehdottomasti kokeilla, jahka saan hommattua tuollaisia sopivia vuokia omaan keittiöön. :)

  ReplyDelete
 2. Näyttää aivan mielettömän hyvältä! Pitää ehdottomasti kokeilla joskus, kun aivan sattumalta ostin tuollaisen leipävuoankin ihan vasta.

  ReplyDelete
 3. Mä kokeilin tätä, kiitos vihjeestä, tuli tosi hyvää! Bloggasinkin leivästä. Ja siitä, miten tapasin sinut työpaikan virkistyspäivässä, en tiedä muistatko. Tosin löysin sun blogin vasta sen jälkeen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistan toki! Hauskaa törmätä uudestaan täällä, ja löytää samalla blogisi. Ja kiva kuulla että leivästä(/kakusta) tuli hyvää!

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...