Wednesday, May 15, 2013

Helsingissä // In Helsinki: Kippo

Kippo, Helsinki

Kippo, Helsinki

Kippo, Helsinki

Kippo, Helsinki

Kippo, Helsinki

Pidän hyvin hyvin paljon jäätelöstä, mutta erityisesti pidän jugurttijäätelöstä eli froyosta. Froyoa ei ole näkynyt elämässäni sitten viime kesän, ja tänään päätin että on taas aika. Kiireisen päivän jälkeen varasin itselleni pienen jäätelöhetken. Vähän meinasi kyllä aivot jäätyä ulkona tuulessa, sen verran oli navakka tuuli.

Helsingin froyo-paikoista suosikkini on Iso-Roobertinkadulla sijaitseva pikkuinen Kippo. Kipossa on vain muutama istumapaikka, mutta kesällä kadulle levitetään värikkäitä pöytiä ja tuoleja lisäpaikoiksi. Kipon froyo on omasta mielestäni Helsingin vaihtoehdoista maultaan parasta - ei liian makeaa, vaan sopivan hapanta ja kirpeää. Kokovaihtoehtoja on valittavana monta jugurtinhimon suuruudesta riippuen, ja annokseen saa valita kolme lisuketta. Toisin kuin muissa tietämissäni Helsinkiläisissä paikoissa, Kipossa annoksen koko ja hinta ovat etukäteen tiedossa. Onhan se toki kivaa annostella itse jugurttinsa ja päällysteensä, mutta painon mukaan laskettu hinta yllättää aina suuruudellaan. Suosittelen piipahtamaan seuraavana lämpimänä päivänä jätskikiskan sijaan täällä!

***

I like ice cream a  lot, but I especially like frozen yogurt. The first froyo place started in Helsinki only a few years back, so this is kinda new thing around here, and you cannot find froyo everywhere. I hadn't had any froyo since last summer, and today after a super busy day I decided to have a treat. I got a mild brain freeze though, as it was yet a bit windy to be eating frozen things outside.

Of the froyo-places in Helsinki my favourite is Kippo, a little place on Iso-Roobertinkatu. It only has a few seats, but on summer there are plenty of colourful tables and chairs outside on the street. I like the taste of their froyo the best in Helsinki - it's not too sweet but tangy enough. There are plenty of size options depending on how much you crave your froyo, and you can pick three toppings to go with it. Unlike the other places I have visited in Helsinki, the size and the prize of the portion are known beforehand. It sure is fun to take your own froyo and pick the toppings, but when paying per weight the prize is always more tahm you expected. I recommend visiting if you ever have the option!

No comments:

Post a Comment

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...