Thursday, April 18, 2013

Virkkuri

inspiroivaa


Virkkuri by Molla Mills

Kävin maanantaina kirjakaupassa ja hypistelin siellä Molla Millsin upouutta Virkkuri-kirjaa. Se oli näytti raikkaalta, kiinnostavalta ja omaperäiseltä. Ajattelin kuitenkin, että ehkä tämä kirja ei sittenkään ole ihan minua varten - graafiset kuviot, mustavalkoisuus, pastellit ja kudevirkkaus kun eivät yleensä oikein sovi tyyliini. Seuraavana päivänä kävin kuitenkin ostamassa kirjan. En vain saanut sitä mielestäni. Ohjeet ovat erilaisia, kirja on kaunis ja kokonaisuus inspiroiva. Jotenkin se puhuttelee juuri nyt kovasti. Taidan opetella kirjovirkkaamaan kolmioita. Eihän niitä ole pakko mustavalkoisina tehdä.

***

This is a new Finnish crochet book Virkkuri by Molla Mills. I saw it in a bookshop on Monday and liked it, but didn't buy it. Black and white, graphic patterns, pastel colours and crocheting like this just usually aren't my things. On Tuesday I visited a bookshop again and bought it. Just couldn't get it out of my mind. It's fresh, unique, inspiring and simply pretty. Somehow it just speaks to me right now. I think I'm gonna teach myself to crochet triangles. It's not like I'd have to make them in black and white, right?


Virkkuri by Molla Mills

Virkkuri by Molla Mills

Virkkuri by Molla Mills

Virkkuri by Molla Mills

Virkkuri by Molla Mills

Virkkuri by Molla Mills

Virkkuri by Molla Mills

Virkkuri by Molla Mills

Virkkuri by Molla Mills

14 comments:

 1. Mäkin etsin tätä kirjakaupasta mutta en löytänyt, buhuu. Pitänee käydä lähipäivinä uudestaan sillä HALUAN ton vaikka varmasti kyllä ilman kirjaakin osaisin noita juttuja tehdä. Mutta näyttää niin ihanalta ja ehdottomasti haluan tukea noin ihanien kirjojen tekijöitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Monestihan se on niin, että sitä osaisi kyllä ilman ohjeitakin, tai ainakin netistä löytyisi vastaava ohje maksutta, mutta silti kirja inspiroi ihan eri tavalla. Ja tämä kirja on kyllä sen verran ihana ja harkiten tehty, että tahdon kanssa tukea tekijöitä.

   Delete
 2. Uusi aluevaltaus, ehkäpä. :) Minäkin huomasin hankkineeni Patalappuja a la carte -kirjan, vaikka en tiennyt kaipaavani niihin ohjeita -- tai virkattuja patalappuja ylipäätään... ;) No, välillä on kiva poiketa totutuilta urilta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se patalappukirja on muuten tosi ihana ja saa sormet syyhyämään! Vaikka en todellakaan tarvitse patalappuja tai patalappuohjeita niin himotti silti. Onneksi se löytyi kirjastosta kuolattavaksi niin säästyi rahaa ;)

   Delete
 3. Mä olen niin koukussa korien virkkaamiseen ja olen puksuttanut niitä jo melkoisen läjän. Ehkä pitäisi käydä ostamassa kirja ja kokeilla osaisiko sitä tehdä jo jotain muutakin kuin koreja ja isoäidinneliöitä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo! Tai sit voit ryhtyä tekemään kolmiokuvioisia koreja :D

   Delete
 4. Kiitos tästä postauksesta! Olen katsellut kangaspäällysteisiä johtoja jo jonkun aikaa sillä silmällä mutta en ole tullut ostaneeksi (hinnan vuoksi). Nyt kun näin kuvan tuosta kirjasta niin tajusin että haloo, sellaisen voi myös itse virkata! Miksi mä tarviin kaikkiin vähänkin luovuutta vaativiin asioihin idean jostain oman pään ulkopuolelta..! Melkein pitäisi ostaa tuo kirja vain tämän idean takia vaikka mua ei graafisuus kauheasti innosta eikä johdon päällystämiseen taida kauheasti ohjetta tarvita (edes tällainen mielikuvitukseton yksilö). Mutta kiitos siis sinulle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moi Mari, kiva kuulla että olin avuksi! Johdon voi varmaan päällystää tosi monella tavalla langan kieputuksesta virkkaukseen, mutta tässä kirjassa on tosiaan yksi selkeä ohje. Suosittelen tutustumaan - kirja löytyy varmaan piakkoin jo kirjastostakin!

   Delete
 5. Mua harmittaa ihan hirveästi etten päässyt eilen pidettyihin julkkareihin koska olin kipeänä. Plääää.

  Kirja pitää kyllä ehdottomasti hankkia vaikka käsityöpeukaloni onkin ihan yhtä keskellä kämmentä kuin viherpeukaloni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muakin harmittaa! En ollut kipeä enkä edes töissä, mutta kuulin julkkareista vasta kaksi tuntia niiden päättymisen jälkeen. Kuulen aina kaikesta tällasesta jännästä vasta jälkeenpäin :( Onneksi ihanan kirjan selailu ja vähän helpottaa tuskaa. Ja hei, Molla sanoi kierrätystehtaalla että Palonilla on kesällä ketjunvirkkauskursseja. Voit mennä sellaiselle harjoittelemaan, munkin tekis mieli.

   Delete
 6. Ihana kirja, sain sen synttärilahjaksi pari viikkoa sitten ja nyt en tiedä mistä ihanasta ohjeesta aloittaisin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämän kirjan kohdalla helposti iskevä ongelma. Siinä on niin paljon kivoja ohjeita :)

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...