Saturday, April 13, 2013

Luettavaa: Kuvan sijamuotoja // Something to Read: Thinkables

Anu Tuominen's book

Anu Tuominen's book

Anu Tuominen's book

Anu Tuominen's book

Anu Tuominen's book

Anu Tuominen's book

Anu Tuominen's book

Anu Tuominen's book

Anu Tuominen's book


Anu Tuominen on pitkään ollut yksi lempitaiteilijoistani. Hänen teoksensa ovat erikoisia, värikkäitä ja kekseliäitä. Täydellisiä esimerkkejä siitä, kuinka pienillä esineillä voi kuvata suuria oivalluksia. Minua kiehtoo myös suuresti Tuomisen kirja Kuvan sijamuotoja. Se kuvailee teoksia ja niiden ideoita pelkästään sanallisesti. Takakannen mukaan teos sisältää taiteilijan keskeiset ideat ohjeina - ohjeina paitsi taiteilijalle itselleen, myös jokaiselle ympäristönsä visuaalisesta ja ajatuksellisesta hahmottamisesta kiinnostuneelle.

Tätä kirjaa on mahdoton kuvailla sen tarkemmin, sen hienoutta on hankala selittää. Hienous piilee mielestäni siinä, että kirja saa joka lukukerralla mielikuvitukseni lentämään. Sen lyhyet lauseet sisältävät kutkuttavia ideoita ja saavat aikaan innostusta. Näistä kuvista saa ehkä vähän käsitystä kirjan ideasta, mutta kehotan kaikkia sen vain jostain käsiinsä saavia lukemaan koko teoksen. Kuten taiteilija toteaa: "kaikkea ei voi tehdä, mutta kaikkea voi ajatella..." Ja juuri siksi tämä kirja on niin innostava.

***

Finnish artist Anu Tuominen has been one of my favourite artist for a while now. Her works are unique, colourful and witty. I like how she uses small objects to create big ideas. I also love her book, which is called Thinkables in English. It describes works of art and ideas for ones using just words. It kind of includes instructions - instructions to the artist herself, but also to everyone who in interested in creative thinking and visual things.

It's impossible to describe this book more than this, its awesomeness is hard to explain. I like the book because it makes my imagination fly every time I read it. The short sentences include interesting ideas and are very inspiring. If you only can get this book somewhere, read it! As the artist says herself: "you cannot make everything, but you can think about anything..."  (Not-so-professionally translated by me.) That is exactly why this book is so awesome.

7 comments:

 1. En ole Anu Tuomisesta aikaisemmin kuullutkaan, mutta nyt heräsi kyllä mielenkiinto. Tuo kirja ainakin näyttää tosi houkuttelevalta!

  ReplyDelete
 2. todella mielenkiintoinen, joutuu etsimään käsiin!

  ReplyDelete
 3. Kiitos kirjavinkistä. On ihan pakko metsästää tuo käsiini.

  ReplyDelete
 4. Kiitos vinkistä! sanoo tämä Tuomisen ihailija vuosien takaa :D

  ReplyDelete
 5. Miulla heräs kans mielenkiinto! Pakko lähteä huomenna kirjakaupasta metsästämään, ellen tänään jo löydä netistä tilattavaksi! :D Kiitos vinkistä :)

  ReplyDelete
 6. Anu Tuomisen kotisivuilla (kohdassa kirjat) sanotaan, että tilauksia voi laittaa hänelle sähköpostilla (osoite löytyy sieltä). Helmet-kirjastoista löytyy kaksi kappaletta, jota saa varmaan kaukolainattua muualle maahan mikäli omasta kirjastosta ei löydy. Teos on sen verran vanha, että kirjakaupasta ei ehkä noin vaan saa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsekin kävin tuolla nettisivuilla ja suomalaisen kirjakaupan sivuilla. Suomalaisen hinta kirjalle oli jotain melkein 40 euroa ja tuolta Anun omalta nettisivulta saisi 25 eurolla. Tuo 25 ei ole kovin paha hinta, pitää varmaan laittaa sähköpostia menemään :)

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...