Thursday, March 28, 2013

Banana-what?

Banana bread

Banana bread

Banana bread

Olen opetellut ostamaan vain pari banaania kerrallaan, mutta silti hedelmäni aina välillä pääsevät tummumaan ja muhjaantumaan kun unohdan syödä ne. Viimeeksi kun huomasin olevani tässä tilanteessa, päätin kokeilla amerikkalaista lähestymistapaa ja leipoa ensimmäistä kertaa banaanileipää eli banana breadia. Inspiraationa toimivat hiljattain lukemani postaukset blogeissa Sort of Pink ja Gurmee.

Käytin tätä reseptiä, jonka löysin googlettamalla. Päädyin siihen, koska minulla oli tarvittavat aineet jo valmiina, ja ohje oli yksinkertainen. Eri ohjeilla saa varmasti erilaisen leivän, mutta tämän reseptin pohjalta kokemukseni kuuluu kyllä kategoriaan "mitä ihmettä, nyt en ymmärrä".

Tiesin kyllä, että banaanileipä on enemmänkin leiväksi nimettyä kakkua, jonka kuuluukin olla makeaa. Mutta kun tämä ei maistu leivältä eikä kakulta. Se on leiväksi liian makeaa ja pehmeää, ja kakuksi taas liian mautonta. (Ehkä mauttomuudella on jotain tekemistä sen kanssa, että banaanikakussa on makumuistini mukaan oltava kanelia ja muita mausteita.) Jos syön kakkua, on sen oltava makeaa ja maukasta. Ja jos syön leipää, pitää sen olla sellaista, jonka päälle voi laittaa juustoa saamatta aikaan täysin mahdotonta makuyhdistelmää. En tiedä, onko vika reseptissä, leipojassa vai konseptissa, mutta tämä ei kyllä ollut ihan minun juttuni. Ensi kerralla luotan kyllä äidin banaanikakkureseptiin.

Tällä hetkellä puolikas leipäkakkuhybridi on haudattu pakastimeemme odottamaan pahaa aavistamattomia kahvivieraita. Tervetuloa kylään!

***

I have learnt to buy only a few bananas at a time, but I still sometimes face the situation where my bananas are turning black and mushy cause I forgot to eat them. Last time that happened I decided to take the American approach and make banana bread for the first time. I got inspired to do that after reading posts about it in blogs Sort of Pink and Gurmee.

I used this recipe I found via Google. I chose it cause I already had the ingredients at home, and it seemed simple enough. I do realize using different recipes you get different banana breads, but using this one my experience falls into the "what the what is this?" -category.

I did know banana bread is more like a cake called bread than actual bread, and it's supposed to be sweet. But this one didn't taste either like bread or cake. It was too sweet and soft to be bread. And too plain and tasteless to be cake. (Maybe this is because I'm used to banana cakes that have cinnamon and ginger in them.) If I eat cake, I want it to be sweet and rich. And if I eat bread, I want to be able to put cheese on it without creating a horrific taste combo. I don't know if it's the recipe, the baker or the concept to blame, but this sure wasn't my thing. Next time I'll definitely use my mum's trustfully banana cake recipe.

Now half of this bread-cake-hybrid is buried in our freezer waiting for unsuspecting visitors. Welcome!

6 comments:

 1. Kiitos.. Nyt soi tämä päässä: http://www.youtube.com/watch?v=ZYXTZh8CW4E :D

  Ja kyllä, olen samaa mieltä kanssasi, ei banaanileipää voi ymmärtää.

  ReplyDelete
 2. Mä olen kerran tehnyt banaanileipää Anna-Leena Härkösen sopan syvin olemus-keittokirjan ohjeen mukaan. Outoa! Mun mieskään ei siitä tykännyt ja hän yleensä löytää hyviä puolia kaikista pohjaan palaneista pöperöistä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Julistakaamme banaanileipä kummaksi asiaksi ja siirtykäämme leipomaan muista juttuja :)

   Delete
 3. Hei,

  en ole kokeillut banaanileipää enkä taida nyt kokeillakaan, mutta pahuksen kaunis leipomuksesi on ja kuvat siitä aivan verrattomia! Mude

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sopikaamme saman tien, että banaanileipää tarjotaan seuraavan kerran kun tulet kylään...

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...