Sunday, February 10, 2013

Lisää väriä // More Colour

Paint chip colours

Paint chip colours

Paint chip colours

Paint chip colours

Paint chip colours

Pantone-postauksen kommenttilaatikossa harmittelin sitä, että rautakaupat harvoin osuvat reiteilleni. Näin en usein pääse niihin maalilastuja hamstraamaan. Vähän aikaa sitten satuin kuitenkin törmäämään kultasuoneen eräässä satakuntalaisessa Prismassa. Jätän nyt varmuuden vuoksi spesifioimatta mistä kaupungista oli kyse, ettei kyseisessä marketissa työskentelevä suvun jäsen joudu häpeämään tuttaviensa hamstraustaipumuksia. Keräsin nimittäin sellaisen nipun Tikkurilan lärpäkkeitä, että luulisi vähemälläkin oikean maalisävyn löytyvän. Jos siis olisin jotain maalaamassa, mutta enhän minä ole. Minä vain tykkään näistä.

Erityisesti ilahdun värien kekseliäistä nimistä. Barbie, leivos ja karamelli ovat kaikki tietenkin vaaleanpunaisia. Valkoisen sävyistä kellertävä kookos ja kirkkaampi pilvi ovat suosikkejani. Cayenne, marmeladi, granaattiomena ja henna ovat kaikki herkullisia punaisia. Hieman yllättäen myös taateli, mustekynä, takorauta, valkea kuulas ja merenneito kiehtovat. Kaikki nimet tuntuvat täydellisen osuvilta, ja antavat väreille ihan uuden ulottuvuuden. Nuo moniväriset "trendiväriyhdistelmät" sen sijaan eivät niin puhutelleet. Näyttivät vaan jotenkin ihan vääriltä.

***

I don't visit hardware stores that often, and therefore don't usually have the opportunity to collect paint chips. Some time ago I did hit a goldmine in a supermarket though. It's better that I won't specify where that happened, so the relative working in that place doesn't have to be ashamed because oh my hoarding. I selected such a big pile of chips there is no way I could really need them all to pick a paint colour. But as you can guess, I'm not painting. I just like paint chips a lot.

I especially loved the witty names of the colours. Like how the pinks had names like barbie, cake and candy. Coconut and cloud were my favorite hues of white. Cayenne, marmalade, pomegranate and henna were all beautiful reds. The names were so spot on they gave a whole another dimension to the colours. Those ready made "trend colour" combinations weren't my thing though. They just looked so wrong somehow.

1 comment:

  1. Joo nuo trendivärilärpäkkeet on yleensä olleet aika ankeita, sen vähän perusteella mitä olen maalikaupassa käynyt. Ja kysyn vaan, miksen ole koskaan hoksannut hamstrata noita väripilkkuja?!? En ole tullut säästäneeksi edes niitä lappusia, joiden väreillä seinät on maalattu...

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...