Thursday, January 10, 2013

Sumua ja neuleita // Knitting and Blur

Knitting club

Knitting club

Knitting club


Uudessa työpaikassa aloittamista seuraa aina se sellainen sumuksi muuttuva ajanjakso, jossa aivot käyvät ylikierroksilla yrittäessäsi omaksua ja ymmärtää kaiken mahdollisen. Ja näinollen työpäivän jälkeen vaivaa aina niin hillitön uupumus, että sitä haluaisi vain muumioitua sohvalle. Kotona pääsee jotenkin unohtumaan, kuinka virkistävää sosiaalinen kontakti ja jonkun kivan asian tekeminen muiden kanssa voi olla. Eilen pienen henkisen taistelun jälkeen vääntäydyin väsymyksestäni huolimatta ylös ulos ja neulomaan muiden kanssa kahvilaan. Ja olin kotiin palatessani huomattavasti pirteämpi kuin lähtiessä.

Jos asut Helsingin seudulla ja tahtoisit aina toisinaan neuloa (tai tehdä muita käsitöitä) seurassa, löydät neulekerhomme Nellan facebookista. Seuraavan tapaamisen yksityiskohdat löytyvät täältä.

***

Whenever you start in a new job there's that blurry period of time when your brain is overworked while you're trying to learn and understand all the new things around you. And when you come home, you're so exhausted you just want to fall into coma on the couch. When at home, it's easy to forget how exhilarating it can be to meet other people and do something nice together. Yesterday I fought myself and my urge to stay home and went to a knitting club meeting despite all the exhaustion. And felt so much brighter afterwards.

4 comments:

 1. Tuo neulekerho kuulostaa tosi kivalta! Oletteko ihan vanhalla kaveriporukalla vai sekalaisia tuttuja? Kiinnostaisi kyllä joskus tulla mukaan :) Tsemppiä uuteen työhön!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olemme sekalaisia tuttuja, ja kuka tahansa on tervetullut! Mukana on jommankumman "perustajajäsenen" kavereita ja sitten sellaisia, jotka eivät tunne kumpaakaan meistä etukäteen ja tulevat käymään luettuaan kerhosta netissä. Olisi mahtavaa jos ehtisit joskus mukaan :)

   Ja kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan! Nyt alkaa onneksi jo vähän helpottaa...

   Delete
 2. Työpaikanvaihto on ainakin minulle ihan kamalaa. Onneksi en ole joutunut tekemään sitä kovinkaan useasti. Aloittaessani seitsemän vuoden jälkeen uudessa paikassa itkin monta iltaa, että olen pilannut elämäni, kun tuntui etten osannut edes niitä vanhoja asioita, joita olin luullut osaavani. Mutta nytpä olen osannut ihan hyvin jo yli 5 vuotta siellä uudessakin paikassa :)

  Neulekerho kuulostaa ihanalta. Olenkin aina kadehtien seurannut kahviloissa porukalla kutovia mummoja ja meinannut mennä kysymään heiltä aloittelijan neuvoja. Mutta että nuoremmillekin löytyy tällaisia kerhoja, mahtavaa! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ymmärrän täysin! Mulla ainakin muuttui olosuhteet (eli käytettävät järjestelmät, paikan toimintatavat yms) sen verran, että olen vielä kuukaudenkin jälkeen melkolailla hukassa. Ja kaiken sen uuden oppiminen vie niin kauheasti energiaa, että työpäivän jälkeen meinaa tulla itku pelkästä väsymyksestä. Mutta olen ihan varma, että kunhan alusta päästään, viihdyn paikassa loistavasti.

   Neulekerhoilu on mahtavaa, suosittelen!

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...