Wednesday, January 30, 2013

Eat. Sleep. Knit.

eat sleep knit

Yarn Lotto

Heippa pitkästä aikaa! Terveisiä sairastuvasta nenäliinakasojen keskeltä. 

Kommenttiboksissa kyseltiin jo punajuurisukkien langan ostopaikkaa, ja lupasin kirjoittaa siitä tarkemmin (aikomus on ollut jo pidemmän aikaa...). Törmäsin marraskuussa netitilankakauppaan, jonka nimeen ihastuin täysin. "Eat. Sleep. Knit." - mikä voisi kuvata elämääni paremmin? Myös kaupan sisältö oli ihana - käsinmaalattuja ja värjättyjä lankoja, vaikka millaisia. Silloin oli Black Friday - alennus päällä, joten päädyin tilaamaan. Myöhemmin tilasin vielä vähän lisää.

Pidin kaupassa muustakin kuin nimestä. Paketti lähti matkaan nopeasti ja kun yhden värivalintani kanssa oli sotkua, asiakaspalvelu oli nopeaa ja ystävällistä. Postikulut eivät olleet halvat, mutta harvoinpa ne Suomeen ovat. Paketit saapuivat suhteellisen nopeasti tullakseen toiselta puolelta maailmaa, ja jokaisessa oli oma suloinen arpakuponkinsa, jolla saattoi voittaa esim. lankaa tai alennuksen kauppaan. Ja langat olivat luonnossa vähintään yhtä ihania kuin kuvissa. Ja kyllä, olivathan ne kalliita verrattuna lankoihin, joita yleensä käytän, mutta mielestäni on ihan okei panostaa välillä luksukseen.

Suosittelen kauppaa mielelläni. Hommaan liittyy kuitenkin yksi pieni mutta. Sellainen, joka ei ole kyseisestä kaupasta johtuva ollenkaan, vaan Suomen tullista. Tämän vuoden alusta arvonlisävero nousi ja samalla arvonlisäveron minimikantoraja tuonnissa laski viiteen euroon. Eli suomeksi sanottuna kaikki arvoltaan yli 22 euron (EU:n ulkopuolelta tulevat) nettiostokset on tullattava ja arvonlisävero maksettava. Joka siis käytännössä tarkoittaa sitä, että tilaamalla yhdenkin vyyhdin tuo raja postikulujen takia ylittyy. 

Viimeinen pakettini jäi tullin haaviin, vaikka se oli tilattu kauan ennen asetuksen astumista voimaan. Ei se vielä, että siitä joutui maksamaan enemmän kuin olin etukäteen laskeskellut (enhän minä ollut tällaisesta muutoksesta kuullut), mutta tulliselvityksen tekeminen ei todellakaan ollut mikään pikainen juttu. Täytettävässä lomakkeessa oli hirveästi hankalia kysymyksiä, joihin väärin vastaaminen on muuten tullirikos. Nettituontipalvelusta taas ei löytynyt koodia minkäänlaiselle langalle. Koodi oli kysyttävä erikseen tullin puhelinpalvelusta, jossa esitettiin lukuisia lisäkysymyksiä. Loppullinen koodi muodostettiin vastausten perusteella (langan laatu, vyyhditys, käyttötarkoitus jne.) ja oli kymmennumeroinen. Sen jäljeen tullausilmoitusta hyväksyteltiin puolin ja toisin. Helppoa ja kätevää, tosiaan.

Toisin sanoen: netistä tilattua tavaraa saa haluta tai tarvita aika kovasti, että moinen ruljanssi ja lisähinta ovat vaivan arvoisia. Ainakin minusta tuo raja myös tuntuu ihan naurettavan alhaiselta. Kuten eräs ystävä Facebookissa totesi: "eihän tuolla summalla saa edes hyvää kirjaa". Tilaan siis lankani tulevaisuudessa lähempää, vaikka tuosta kaupasta ja sen palvelusta tykkäsinkin. Kaikesta huolimatta "eat, sleep, knit" olkoon mottoni tästä eteenpäin.

PS. Bannerikuva lainattu kaupan sivuilta.

***

Hello, it's been a while. I have been sick and greet you behind piles of tissues.

In the comment box someone asked about where I bought the yarn used in those beetroot-coloured socks. I've been meaning to write about it for a while, so let's do it now. In November I stumbled upon an online yarn store with a name I loved. "Eat. Sleep. Knit." - what could describe my life better than that! And the shop was packed with lovely handpainted and hand-dyed yarns. It happened to be Black Friday sale, so I placed an order. Later on I ordered some more yarn.

And I liked more than the name of the shop. The packages were shipped very quickly and when there was a problem with my colour pick, the customer service was quick and friendly. The shipping costs to Finland were not so cheap but they never are. The packages arrived very soon considering the fact they came from the other side of the world, and there was a cute yarn lotto coupon in each of them. And those yarns were even more lovely than in the pictures. Yes, they were more expensive than the yarn I usually use, but I think it's okay to invest in luxury once in a while.

So I highly recommend that store, especially if you live in the US and don't have to pay that much for shipping. I don't know if I'm gonna shop in there anymore, as the Finnish custom regulations changed in the beginning of the year and nowadays you'll have to pay taxes for any purchase worth 22 euros or more. But this has nothing to do with the shop itself, and from now on my motto will definitely be "eat, sleep, knit".

PS. The banner is borrowed from the site of the shop.

4 comments:

 1. Ooh, olipas ihania lankoja ja puikkoja sun muuta, kun kävin kurkkaamassa :) Harmi tuo tullirajan lasku :/ Haaveeksi vain jää tuonkin kaupan herkut, nyyh.

  Tämä sun blogi on muuten ihana! Oon jo pidemmänaikaa seuraillut, mutta en ole tainnut vielä kehua :) Oikea herkkublogi! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau, kiitos! Kiva kuulla että tykkäät <3 Mäkin oon käynyt kurkkimassa sun blogia moneen otteeseen ja sitä haastetta pohdiskelen edelleen ;)

   Delete
  2. Oi, kiva kuulla että olet kurkistellut :D Äläkä ota mitään paineita siitä haasteesta ;)

   Delete
 2. Loistavaa, kiitos tuhannesti kaikista tiedoista!

  Vaikka langat on tuolla ihan yli-ihania, täytyy varmaan tyytyä hankkimaan herkkunsa lähempää. Tosi tylsä ruljanssi tosiaan tullin kanssa : /

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...