Tuesday, January 15, 2013

Darn it!

käsintehtyä


Oh darn


Oh darn

Olen oppinut parsimaan! Sillä tavalla soveltaen (en ihan ymmärtänyt lukemiani ohjeita) ja omalla tyylillä, mutta parsimaan yhtä kaikki. 

Ensimmäisen kuvan pieni keltainen paikka on villatakkini hihassa, ja sille pitävät seuraa ystävänsä punainen ja vihreä parsimus. Innostuin luettuani tämän ihanan postauksen ja päätin, että tämäkin villatakki on niin rakastettu, että sen kulumista voi hyvin korostaa reikien piilottelun sijaan. Nämä olivat ensimmäiset parsimukseni ikinä, ja siihen nähden oikein kelvolliset. Nyt väripilkullinen villatakin hiha ilahduttaa minua joka käyttökerralla.

Toisessa kuvassa on ystäväni lempparilapanen, joka palasi pesusta reikäisenä. Yritin parsia mahdollisimman huolellisesti, jotta lapasilla pärjäisi ainakin lopputalven. Tällä kertaa lopputulos oli oikein siisti, kiitos oikeanvärisen ja -paksuisen langan.

Jostain syystä parsiminen on minusta todella hauskaa. Ehkä siksi, että se on minulle uutta. Tai siksi, että korjaantumisen näkee selvästi. Reikäsukkia on kyllä iso kasa odottamassa (jatkan yleensä käyttämistä rei'istä välitämättä), joten parempi parsia mahdollisimman monta ennen kuin kyllästyn.

***

I've learnt how to darn! Kinda in my own way (I didn't quite understand the instructions I read) but learnt to darn anyhow.

The small yellow mend in the first picture is located on the sleeve of my cardigan. It's accompanied with a red and a green one. After reading this lovely post I and decided my cardigan also is so loved it's okay to embrace the wear and tear instead of trying to hide it. These were the first holes I ever darned, and considering that they turned out okay. Now the colourful spots on the sleeve make me happy every time I use this cardi.

In the second picture there is my friend's favourite mitten that came back from wash with holes in it. I tried to darn extra carefully so the mitts would last at least the rest of the winter. This time the end result was very neat, thanks the right colour and thickness of the yarn.

Somehow I really like darning. Maybe because it's new to me. Or maybe because you can so clearly see the improvement. I have a pile of socks with holes in them waiting (I usually use them no matter the holes), so I better darn them soon before I get tired of it.

5 comments:

 1. No nih, nyt voi äiti tuoda lapselle sukkia parsittavaksi. Loistavaa - nuorissa on tulevaisuus ja epäpätevät äidit joutavat jonnekin:)
  terv. äiti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös sitä kutsuta evoluutioksi, että seuraava sukupolvi on aina edellistä pätevämpi ja pärjäävämpi? ;)

   Voidaan tehdä työnjako: äiti neuloo sukat ja tytär parsii tarvittaessa. Kukaan ei näin ole epäpätevä tahi tarpeeton.

   Delete
 2. Ihana on tuo värikäs parsimus. Pitäisi itsekin koittaa parsia niitä reikäisiä sukkia, jos vaikka saisi useammat käyttöön.

  ReplyDelete
 3. Feat. Lammashanskat! Ne on niin turvoksissa ylpeydestä, että hädin tuskin menevät käteen :D Ehkä sen takia toiseen on revennyt taas uusi reikä... Pyysin muuten Millaa osoittamaan kolmessa sekunnissa yhdenkin parsitun kohdan jommastakummasta lapasesta, eikä onnistunut! U da Boss <3

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...