Thursday, December 20, 2012

Tervetuloa joulu // Welcome Christmas

Christmas is coming

Christmas is coming


Minulla on tänä vuonna ollut hankaluuksia saada kiinni joulusta. Ensin olin liian kiireinen ajatellakseni sitä, ja sillä aikaa mokoma hiipi salakavalasti selän taakse. Ja kun sitten tajusin, että jouluun on enää viikko, ei minua vallannut mukava odotus vaan suoranainen paniikki. Niin paljon tekemistä! Niin vähän aikaa! Kilometrin pituinen to do -lista!

Oloni helpottui vasta kun pysähdyin miettimään, mitä joululta toivon: rauhaa, hiljaisuutta ja lepoa. Sitä että saa nukkua kun nukuttaa ja valvoa kun siltä tuntuu. Ettei tarvitse tehdä mitään mikä ei huvita eikä huolehtia käytännön asioista. Yksinkertaisesti sanottuna tahdon vain olla. Ja kun tarkemmin ajattelee, niin sehän on aika helppo järjestää. Tarvitaan vain ruokavarasto ja hyviä kirjoja. Piilopaikka puhelimelle ja muutama tunnelmaaluova koriste. Ja malttia antaa sen to do -listan olla pari päivää oman onnensa nojassa. Kyllä se siellä pärjää.

Tänään ripustin jouluvalot. Söin aamiaiseksi muutaman ällökalliin tryffelin, joita oli vaan pakko saada kun kotikotonakin aina oli. Istuin hetken hiljaa ja päätin, että tästä se alkaa. Hiljainen ja huoleton joulu. Olen valmis päästämään hetkeksi arjesta irti.

***

This year I've had difficulties to tune in for Christmas. First I was too busy to think about it at all, and when I finally did have time, I realized it had sneaked behind my back. When I realized it was only a week until Christmas I didn't feel the spirit at all but was filled with panic. So much to do! So little time! A kilometer long to do -list!

I started to feel better only when I took a break to think what I'd like my Christmas to be. The answer is peaceful, quiet and restful. I'd like it to be time when you can sleep whenever you want and stay up when you feel like it. When you don't have to do anything you don't want to or worry about things. Simply put I want to just be. And when you think about it closely, it's not that hard to make happen. You just need a food stash and some good books. A place to hide your phone in and some decorations. And willpower to leave the to do -list to survive on its own for a couple of days. It will be okay.

Today I hung the Christmas lights and ate Christmas chocolate for breakfast. I sat for a while in silence and decided that this is the beginning of a quiet and carefree Christmas. I am ready to let go for a while.

No comments:

Post a Comment

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...