Tuesday, November 13, 2012

Lukulistalla // On my Reading List

listalla

On my reading list 

Lukulistallani on aina joukko kirjoja odottamassa. Lukemiseeni pätee nykyään se toteamus, että silmät syövät enemmän kuin vatsaan mahtuu: kirjastohylly on aina täynnä enkä koskaan ehdi lukea kaikkea lainaamaani. Puhumattakaan niistä kirjoista, jotka itse omistan. Tällä hetkellä listallani odottelevat mm. seuraavat teokset:

Vicki Myron - Kirjastokissa
Sarah Winman - Kani nimeltä Jumala
John Steinbeck - Eedenistä itään
Michael Cunningham - Illan tullen
Mark Haddon - Yöllisen koiran merkillinen tapaus
Holly Goldberg Sloan - Näkymätön poika
Colin Meloy - Sysimetsä
Diana Wynne Jones - Rönsyilevä talo
Sara Gruen - Vettä elefanteille
India Knight - Comfort and Joy
Arto Paasilinna - Jäniksen vuosi
John Irving - Vapauttakaa karhut!

Kuvassa näkyviä klassikoita, eli Oliver Twistiä ja Ylpeyttä ja ennakkoluuloa en niitäkään ole lukenut. Jonakin päivänä, toivottavasti. Mitä teidän listallanne on juuri nyt?

***

There are always several books waiting on my reading list. I wish I could read more than I really have time to, and my shelf for library books is always full. I can never read all of them before returning, and not to even mention the books I actually own. At the moment these, among others, are waiting on my list. Please note I'll read most of them in Finnish. Using the English titles here just makes more sense, right?

Vicki Myron - Dewey: There's a Cat in the Library!
Sarah Winman - When God Was a Rabbit
John Steinbeck - East of Eden
Michael Cunningham - By Nightfall
Mark Haddon - Curious Incident of the Dog in the Night-time
Holly Goldberg Sloan - I'll Be There
Colin Meloy - Wildwood
Diana Wynne Jones - House of Many Ways
Sara Gruen - Water for Elephants
India Knight - Comfort and Joy
Arto Paasilinna - The Year of the Hare
John Irving - Setting free the bears

The classics in the picture, Oliver Twist and Pride and Prejudice, are still unread as well. Maybe one day, hopefully. But tell me, what's on your list right now?

5 comments:

 1. Luovuin jo joitain vuosia sitten lukulistojen teosta, koska yleensä vaan ahdistun niistä ja päälle iskee lukijan blokki. Kirjastosta on lainassa tällä hetkellä lähinnä runoja (noin niinkuin fiktiopuolta) ilman paineita ja luettavana juuri nyt on Jantso Jokelinin esseeteos Matkalla ei-minnekään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin joskus stressasin moisista listoista, mutta nykyään ainoat ahdistusta aiheuttavat lukulistat ovat vinkkauskirjoihin liittyviä, jotka on vaan pakko saada luettua tiettyyn päivään mennessä. Yleensä en kirjoita näitä "vapaa-ajan listojani" mihinkään ylös, pidän lukua lähinnä kirjapinojen muodossa. Joskus on vaan kiva käydä läpi, millaisia kirjoja siellä hyllyssä odottaakaan. Osa jää ainaisesti lukematta kuitenkin, eikä siinä mitään. Olen päättänyt olla stressaamatta, ja nykyään onnistun siinä (kirjoihin liittyen) hyvin.

   Delete
 2. Ai minä luen juuri tuota Mark Haddonia (englanniksi). Otin kirjan ilmaisista käsityömateriaaliksi mutta taidan lukea sen ensin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minullakin on se englanniksi, ja aloitin itse asiassa juuri uudestaan. Ensimmäinen yritys oli vuosia sitten, ja jostain syystä se jäi silloin kesken, vaikka kuitenkin tykkäsin. Saa nähdä, pääsenkö nyt loppuun asti :)

   Delete
 3. Minulla on tällä hetkellä kesken David Nichollsin Kaikki peliin (Sinä päivänä oli ihan hyvä, joten on tuokin luettava) ja Sofi Oksasen Puhdistus.
  Odottamassa on George Orwellin 1984 ja Sarah Winmanin Kani nimeltä Jumala. Ja tahtoisin kovasti keretä lukemaan Yann Martelin Piin elämän ennenkuin se tulee elokuviin :)

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...