Monday, November 5, 2012

Like / Dislike


The light

The light


En pidä marraskuusta. En pidä siitä, että on kylmää, märkää ja pimeää. En pidä päivistä jotka tuntuvat mustilta tunneleilta, enkä siitä että kalenterini on täynnä jouluun asti. En pidä siitä, etten voi vain rauhassa istua sohvalla viltin alla ja pysyä siinä koko päivää, jos siltä tuntuu. Sitä kutsutaan kai aikuisuudeksi. En arvosta.

Sen sijaan pidän siitä, että muutamme joulukuussa. Tai no, muuttaminen on kamalaa, mutta pidän asunnosta ja sen sijainnista, pidän siitä että kohta asun siellä. Pidän siitä, että ikkunastani näkyy kirjasto, ja siitä, että torille on lyhyt matka. Pidän raitiovaunuista ja kivitaloista. Ja odotan jo kevättä ja sitä, kun puiston kioski taas avataan.

***

I don't like November. I don't like how it's cold, wet and dark. I don't like the days that feel like dark tunnels, and I don't like how my calendar is full until Christmas. I don't like how I cannot just curl up on the soda, under a blanket, and stay there the whole day if I feel like it. It's called adulthood, I guess, and I don't appreciate it.

Instead I like that we move in December. Okay, moving is just terrible, but I like the apartment and the location, I like the fact I'll be living in there soon. I like how I can see a library from my window, and I like how the market place is near. I like trams and stone houses. And I'm already waiting for spring, when the cafe in the park will be open again.

4 comments:

 1. Oi. :) Mekin muutetaan, kuun vaihteessa. Vähän jänskättää, kun en osaa ruotsia ja paikka on ruotsinkielinen, hmm.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vau, löysitte siis asunnon! Äläkä huoli kielestä: puhut kaikille vaan suomea ja sit ne voi vastata sulle ruotsiksi, ja näin opitte uutta kaikki :)

   Delete
 2. Ooh, ooh, ihanaa, että on uusi kiva koti, johon muuttaa. :) Ilmoittaudun heti hep muuttoavuksi, jos sellaista tarvitaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä, aivan ihanaa :) Apua tarvitaan ihan varmasti, ilmoitan heti kun tiedän milloin!

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...