Saturday, November 24, 2012

Lampaita kiittäen // Thank You Sheep

Little red
 
Little red

Little red


Minulla on Islannista ostettu villatakki, ja se on paras villatakki ikinä. Se on paksu ja lämmin, eikä se päällä tule koskaan kylmä. Sellaisia villatakkeja on tietysti muitakin, mutta Islanti-takin erottaa niistä se, että se päällä ei tule myöskään koskaan kuuma. Takki hengittää paremmin kuin mikään muu omistamani villavaate, ja sitä käyttäessä lämpötila tuntuu olevan aina sopiva. Se sopii täydellisesti myös ulkokäyttöön, sillä blokkaa enimmän tuulen ja suojaa myös jonkin verran kosteudelta. Takki ei myöskään tunnu painavalta niin kuin useimmat paksut neuleet, vaan on kevyt ja pehmeä. En ihmettele enää yhtään, että islantilaiset kulkevat joka paikkaan villapaidoissaan. Kesät talvet.

En tiedä miten nämä kaikki ominaisuudet on saatu samaan neuleeseen, mutta tahtoisin kiittää islantilaisia lampaita omasta osuudestaan. Samoin kuin sitä tuntematonta islantilaista neulojaa, joka muutti langan juuri minun takikseni. Tulen ajattelemaan sinua lämmöllö koko talven!

Ja jos et usko tähän ylistyslauluun, niin kysy vaikka Inkalta, jolla on myös ihan mahtava islantilainen villapaita.

***

I have a cardigan bought from Iceland, and it's the best cardigan ever. It's thick and warm and I'm never cold when wearing it. There are other cardigans like that of course, but what makes this one special is how I'm never hot either when wearing it. That cardi "breaths" better than any other woolen garment I own and when wearing it, the temperature is always just perfect. It can be worn outside too, as it blocks most of the wind and protects a little from the dampness as well. And it doesn't feel heavy like most thick knits, but is light and soft. I don't wonder anymore how Icelanders go everywhere wearing sweaters. In winter and in summer.

I have no idea how it's possible that one garment has all these attributions, but I'd like to thank Icelandic sheep for their part. As well as that one unknown knitter who turned the yarn into my sweater. I'm gonna think you with wamth for the whole winter.

And if you don't believe all this praise, ask Inka who has a tremendous sweater from Iceland as well.

2 comments:

  1. Islantilaiset lampaat kyllä osaavat suojautua sään armottomuuksilta ja onneksi jakavat sen ihmisillekin villansa muodossa.
    Oma Islannintuliaisvillatakkini odottaa lankapalloina lankalaatikossa (ja nyyhks, odottanut jo 5 vuotta...), kukahan sen neuloisi valmiiksi. Olisi varmaan pitänyt tuoda tuliaisena myös semmoinen islantilainen neuloja!

    ReplyDelete
  2. Sellainen oma pieni islantilainen neuloja olisi kyllä kätevä :D Niillä oli niin ihania kaikki villavaatteet ja mallit, ja tiedän etten koskaan saisi esim. tuollaista paitaa itse tehtyä. Siinäpä oiva vientituoteidea Islannille, villavaatteitahan sieltä saa jo viedäkin tullaamatta niin paljon kuin vaan tahtoo.

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...