Sunday, November 18, 2012

Ideoita ja inspiraatiota // Ideas and Inspiration

12/2012


Inspiration & idea booksInspiration & idea books

Inspiration & idea books

Inspiration & idea books

Inspiration & idea books


Yksi tämän vuoden tavoitteistani oli aloittaa idea-/inspiraatiokirjan pitäminen. Pohdinnan jälkeen päädyin aloittamaan kaksi. Toinen (pienempi) on käsityöideoille ja -suunnitelmille, toinen yleisemmin inspiroiville kuville ja jutuille. Sellaisille sekalaisen ihanille asioille, joita netissä ja lehdissä tulee vastaan, ja jotka tekee mieli laittaa talteen tulevaisuuden ideointia innostamaan. Ideakirjaa kannan usein mukanani ja rustailen siihen käsityöideoita missä milloinkin. Enkä oikein enää tiedä, miten aikaisemmin pärjäsin, kun en vielä säilönyt ideoitani mihinkään. Suurin osa varmaan unohtui saman tien. Inspiraatiokirjan täyttämisestä ei oikein ole vielä tullut säännöllistä tapaa, siihen kun tarvittaisiin enemmän kiireetöntä aikaa ja tyhjää pöytätilaa. Mutta nautin kyllä kovasti kollaasien tekemisestä sivuille. Kirjan kansi tosin on sen verran ruma, että sille on ensi tilassa tehtävä jotakin.

***

One of my goals this year was to start keeping an idea-/inspiration book. After giving it some thought I actually started two. (The smaller) one is for craft idea and plans, and (the bigger) one is for inspiration in more general sense. For those lovely things you see in magazines and online and want to keep somewhere for further brainstorming. I often carry my idea book with me and fill in craft plans wherever I am. And I don't quite know how I managed to live without it and not write my ideas anywhere. I probably forgot most of them right away. Filling the inspiration book hasn't become a regular habit yet, as it needs more time and empty space. I do enjoy making collages on the pages though. The cover of the book just is so ugly I'll have to do something for it asap.

6 comments:

 1. Mullakin on vastaavanlainen inspiraatiokirja. Laittelen sinne käsityöideoita, yleisiä inspiraatiokuvia ja välillä myös to do -listoja. En kirjoita sinne säännöllisesti, mutta jo refleksinomaisesti kaivan kirjan esiin, kun löydän uuden hyvän aforismin tai kun näen lehdessä kivan kuvan leikattavaksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toivon, että ensi vuonna opin vähän säännöllisemmäksi kirjantäyttäjäksi! Leikkelen kyllä kuvia ja muita talteen, mutta usein ne jäävät pyörimään mikä mihinkin...

   Delete
 2. Minäkin aloin vastikään pitämään vähän samantyyppistä kirjaa. Tai se on kai joku inspiraatiokirjan ja päiväkirjan sekasikiö. Joka tapauksessa paikka, jonne voi liimata vaikka taidenäyttelyiden pääsyliput ja esitteet, sun muut sellaiset mille ei paikkaa muuten ole.

  Etenkin tuo sun mustasivuinen kirjasi näyttää ihanalta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kuulostaa hienolta sekasikiöltä. Mulla on se ongelma, että haluan aina liian tarkkaan suunnitella millaisia asoita mikin kirja sisältää ja sit turhaudun, kun säästämäni lippulappu ei sovi oikein minkään kansien väliin. Tarvitsen sekasikiökirjan!

   Delete
 3. Hitsi, mulla on saman sarman muistikirja, kuin tuo käsityöinspiraatiokirjasi, enkä ole keksinyt sille veilä mitään käyttöä. Vaan ehkäpä kopioin käsityöideakirjan idean ja alan pitää sellaista. :)

  t. Neiti Kettu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannatan! Helpottaa neronleimausten muistamista,ja kaikkien nippelitietojen kuten kokolaskelmien myös. Mulla on ainakin tapana innostuessani suunnitella projekti aika tarkastikin, ja sitten myöhemmin unohtaa ne yksityiskohdat (esim. koko ja väri) joihin päädyin.

   Delete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...