Tuesday, November 6, 2012

"För att det är roligt att göra saker själv"


New needles

New needles

Kun taannoin olimme käymässä Tampereella, ohitin kauppakeskuksessa Hemtexin. Ja palasin heti takaisin, sillä olin nähnyt jotakin jännää. Ihan oikeasti, lankaa ja rivikaupalla puikkoja. Ja vieläpä kerrassaan kilpailukykyisin hinnoin. Minulla ei ollut aavistustakaan, että Hemtexillä on nykyään tee-se-itse -tuotesarja, ja olin positiivisesti yllättynyt. Vähän miinusta haluaisin kyllä antaa siitä, että tuotteiden materiaalit oli huonosti merkitty - näistäkään en tiedä ovatko ne bambua (pidän täysin mahdollisena), vai kenties jotain muuta puuainesta. Langat eivät kauheasti puhutelleet (en osta lankaa, jota kuvaillaan "villamaiseksi", mutta ei kerrota onko siinä yhtään villaa), mutta ostin erilaisia puikkoja ja koukkuja testiin. Testiä ei ole vielä suoritettu, mutta ainakin puikot tuntuvat mukavilta kädessä. Onko kukaan muu kokeillut näitä vielä?

"För att det är roligt att göra saker själv. Helt enkelt." Komppaan!


***

When we recently visited Tampere, I was surprised to find yarn and knitting needles in Hemtex, a shop that usually sells all kinds of home textiles like linen and towels. And they were cheap too. I wasn't that excited about the yarns (they didn't say clearly what materials they were) , but I bought some needles and hooks to test them. Haven't had an opportunity to do that yet, but these at least feel nice in hand. We'll see. "Just because it's fun to do things yourself", as their slogan says. I couldn't agree more.

5 comments:

 1. Mulla on Hemtexin puikot ja ne on ainaki bambua! Tai niissä luki ihan että bambupuikot. Ne taitaa olla kolmosen sukkapuikot. Ja on ihan hyvät! Aluksi tuntu että ne taipuu ihan hirveästi, kun on tottunu metallisiin puikkoihin. Mutta se keveys, se keveys! <3

  Ainut miinus on tämmöiselle hikikädelle se, että jos kädet vähäkin hikoaa, kaikesta tulee vähän nihkeännahkeaa.://

  -Laura

  ReplyDelete
  Replies
  1. Musta tuntuu, että kaupassa hyllyn reunassa sanottiin, että ne on bambua. Mulla ainakin oli koko ajan vahvasti sellainen käsitys että ovat, mutta eilen rupesin epäilemään itseäni kun tajusin että puikkopaketissa tai nettisivuilla ei mainita asiasta mitään.

   Mä olen kanssa tottunut neulomaan metallisilla, bambuiset tuntuu vähän liiankin keveiltä kädessä.

   Delete
 2. Siis mitä, eikö ne ihan oikeasti kerro, mitä materiaalia niiden langat on? Eihän joku allergikko esimerkiksi voi mitenkään ostaa lankoja, joista ei tiedä koostumusta. Does not compute.

  Muuten kyl on tosi kiva, että tarviketarjontaa tulee lisää. :)

  t. Neiti Kettu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistaakseni niissä vyötteissä sanottiin kyllä jotain, kun kieputtelin keriä kaupassa. Mutta hyvin ylimalkaiseen tyyliin, silleen että langan nimi on "ekologinen villalanka", mutta ei oo mitään muita materiaalimerkintöjä. Jäi vähän sellainen epämääräinen olo niistä. Ja nettisivuilla ei sit sanotakaan yhtään mitään.

   Delete
 3. Ai Hemtexissä? Oho, pitääpä käydä vilkaisemassa. :)

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...