Monday, October 15, 2012

Valmiina taisteluun // Ready to Fight

listalla


Stockholm 

Tämä syksy on ollut mukava, mutta myös hyvin stressaava. Ja epäilen, että kaikki stressaaminen ei suinkaan ole vielä ohi. Stressin voittaminen on minulle hyvin hankalaa, sillä huolehdin helposti, enkä osaa päästää huolista irti jos vähänkään koen, että ongelmaa ei ole vielä ratkaistu. En usko olevani ainoa. On joitakin pieniä asioita, jotka (useimmiten) auttavat stressaavina päivinä, joten kirjoitin niistä listan. Jos haluat jakaa omat keinosi, niin kuulisin mielelläni! Uudet aseet stressitaisteluun ovat aina tervetulleita.

Ne pienet asiat, jotka helpottavat minua stressaavina aikoina:
- to-do -listan kirjoittaminen
- päiväunet
- tietoisesti syvään hengittäminen
- vaahtokylvyt
- senhetkisen lemppari TV-ohjelman katsominen sohvalle käpertyneenä
- leipominen (ja lopputuloksen syöminen)
- pitkät kävelyretket
- monen teetauon pitäminen (jonkun stressaavan projektin ollessa kesken)
- uuden neuletyön aloittaminen
- jonkun asian tekeminen ihan vain siksi että se on hauskaa, vaikka kuinka olisi jotain kiireellisempää odottamassa
- laiskapäivän pitäminen: sellaisen jolloin saa ja pitää tehdä vaan sitä mitä sattuu huvittamaan. Sunnuntait ovat täydellisiä tällaiseen toimintaan/toimimattomuuteen
- hyvän kirjan lukeminen alusta loppuun häiriöttä


***

This autumn has been nice, but very stressful too. And I have a feeling all that stress isn't over yet. Overcoming stress is very hard for me, as I worry easily, and have huge difficulties of letting go of my worries if I have a slightest feeling the problem hasn't been solved yet. I can't be the only one, right? Well, there are some little things that (usually) help me, so I wrote a list of my ways to fight stress. And if you feel like sharing yours, please do! I'd like to try something new.

Those little things that help me to fight stress:
- writing a to-do list
- taking a nap
- conscious deep breaths
- bubble baths
- watching my current favourite TV show curled up on the sofa
- baking (and eating the outcome)
- long walks
- lots of tea breaks (during a stressful project)
- starting a new knitting project
- doing something just for fun, no matter I have something more urgent waiting on my to-do list
- having a lazy day: a day when you can do only things you feel like doing. Sundays are perfect for this
- reading a good book from start to finish with no interruptions

5 comments:

 1. Olen kanssasi ihan samaa mieltä, varsinkin stressaavina aikoina helpottaa kun kirjoittaa listan tekemättömistä asioista. Sitten niitä ei tarvitse koko ajan miettiä ja tunne, kun saa vetää viivan tehdyn asian yli, on mahtava!

  Lisäisin vielä listaasi treffit ystävän kanssa. Helpottaa suunnattomasti oloa, kun voi jutella ystävän kanssa teekupin ääressä hetken, tunnin tai parin. Siitä saa käsittämättömästi voimaa ja jaksaa taas keskittyä niihin pakollisiin hommiin ja saa jotain aikaiseksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ystävätreffit kyllä ovat ehdottomasti listaamisen arvoinen asia! Minun parhaat ystäväni vain asuvat niin kaukana tällä hetkellä, että treffaaminen ei koskaan ole mikään pika-apu. Siksi en ehkä sitä muistanut listallekaan lisätä. Mutta onneksi on puhelin!

   Delete
 2. Tärkeitä asioita listallasi! Minäkin stressaan niin kovin helposti, enkä päästä stressistä helposti irti. Yhdyn Hilmukan lisäykseen, sillä rupattelutuokio ystävän tai siskon kanssa auttaa aina :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta! Sitä rupatteluapua pitäisi minunkin muistaa useammin etsiä, eikä vaan hautoa kaikkea itsekseni.

   Delete
 3. Kiitos vinkistä Roosa! Kävin jo vilkaisemassa ja hyvältä näytti. Tutustun sivustoonne ajan kanssa paremmin, heti kun vaan ehdin :)

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...