Tuesday, October 16, 2012

Melkein sateenkaari // Almost a Rainbow

käsintehtyä


Kind of a rainbow

Kind of a rainbow

Kind of a rainbow


Malli: omasta päästä
Lanka:  Novitan 7 veljestä sekä muita samanpaksuisia jämälankoja
Puikot: 3,5 mm

Halusin uuden pipon. Sellaisen, joka olisi värikäs, mutta jossa olisi kuitenkin joku yhdistävä hillitty väri mukana. Yleisimmät yhdistelyvärini musta ja tummanruskea eivät puhutelleet, ja valkoista en käytä. Mietiskeltyäni asiaa pari päivää sain äkkiä idean ja päätin testata kummilapsen peitosta jäljelle jäänyttä vaaleanruskeaa. (Ei, se ei ole beigeä, se on vaaleanruskeaa. Minä nimittäin inhoan kaikkea beigeä, mutta tätä en inhoa, joten sen on pakko olla vaaleanruskeaa. Ei, ne eivät ole sama asia. Kyllä, päättelyketjuni on aukoton.) Ja väri toimi paremmin kuin hyvin. Yhdistää räikyvät raidat nätisti, mutta ei ole liian tumma. Ja on paljon pehmeämmän näköinen kuin vaikka vaaleanharmaa olisi. Tykkään, ihan hirveästi. Harkitsen jo huivia samalla värimaailmalla. Ei äiti, minulla ei ole jo liikaa huiveja. Ihmisellä ei voi koskaan olla liikaa huiveja.


***

Pattern: from my head
Yarn: Novita 7 veljestä and scraps of different yarns in same weight
Needles: 3,5 mm


I wanted a new hat. One that would be colourful, but also have one more composed colour to tie all the bright ones together. Black and dark brown which I usually use in this kind of situations just didn't talk to me this time, and I don't like to use white. After thinking about it for a few days I got an idea and decided to try the light brown leftover yarn from my godson's blanket. (No, it's not beige, it's light brown. I dislike everything beige, but I like this colour actually. So it has to be light brown, not beige. No, they are not the same thing. And no, my logic isn't illogical at all.) And that worked very well. Ties the bright stripes together, but isn't too dark. And looks softer than for instance light gray would. I like it, a lot. I'm already planning a scarf with a similar colour scheme. No mom, I don't have too many scarves already. One can never have too many scarves.

10 comments:

 1. I love this! I wish I could knit.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thank you! Knitting is one of my favourite things, I think you should give it a go and try to learn. It can be so relaxing!

   Delete
 2. Moi, kaunis pipo, ja iloinen - sinun näköisesi. Huiveja tarvitsee tosiaan aina. VInkkinä, sinähän ossat tehdä kauniita! terv. mude

  ReplyDelete
 3. Se harmaaseen taitettu vaaleanruskea on nimeltään nutria. Mäkinvihaan beigeä, mutta en nutriaa. Pipo on tosi hieno!

  T. Käly

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ai nutria on oikeastikin väri? Sana tuo mulle mieleen lähinnä painonhallintatuotteet tai maa-aineksen (jälkimmäistä assosiaatiota en osaa selittää), joten en ole uskonut langan valmistajaa joka kutsuu tätä nutriaksi. Mutta luotan värikylvettäjään tässä asiassa! Tosin toivon, ettet värikylvetä vauvoja nutriassa tai beigessä, saisivat heti ihan liian totuudenmukaisen käsityksen suomalaisesta värimaailmasta...

   Delete
 4. Mä haluun kanssa tollasen pipon! t. Riikka

  ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...