Thursday, September 13, 2012

Matkapäiväkirjani, osa 1 // My Travel journal, part. 1

Journaling


Minulla on vielä muutama Islanti-aiheinen postaus varastossa, toivottavasti ette ole vielä kyllästyneet kuoliaiksi. Nyt esittelen reissussa tekemäni matkapäiväkirjan, tai aloitan ainakin. Vielä kaksi muuta osaa on tulossa.

Ajattelin etukäteen, että matkapäiväkirjan pitämisestä olisi liikaa vaivaa, ja muistelin niitä kaikkia vastaavia tilanteita, joista lopputulemana on vain pari käytettyä sivua ja muuten tyhjä kirjanen. Mutta sitten lähtöä edeltätävänä iltana tulin ajatelleeksi, että tässähän olisi ihan mahtava tilaisuus muistikirjailla, ja valmista kirjaa olisi kuitenkin hauska lukea pitkään jälkeenpäin. Olimme matkalla viikon, ja asuimme koko ajan samassa hotellissa. Sen pituisessa lomassa ehtii jo jäädä myös sellaisia rauhallisia hetkiä, jolloin ei ole erityistä ohjelmaa, ja jotka voi hyvin käyttää askarteluun. Pakkasin siis mukaan ohuen tyhjän luonnoskirjan (40 sivua) ja muistikirjailijan matkapakkaukseni. Päätin, että kirjani olisi nimenomaan matkalla tehty ja kaikista siellä vastaan tulevista materiaaleista koottu, joten en esim. jättänyt tilaa valokuville jotka kehittäisin ja liittäisin myöhemmin. Ihan vain siksi, että siinä vaiheessa kun ne kuvat olisivat vihdoin valmiita, olisi mielenkiintoni koko projektiin jo varmasti ehtinyt lopahtaa. Käytin siis mainoksia, lehtileikkeitä, karttoja, esitteitä, postikortteja ja kaikkea sellaista. Kirjaa on täytetty lähinnä hotellissa, ja iso osa lentokoneessa paluumatkalla. Muutaman sivun viimeistelin vielä kotona pari päivää matkan jälkeen. Esimerkiksi viimeisen sivun (näette sitten) sisältö kun vaati hieman järeämpiä aseita kuin paperiliimaa ja washiteippiä.

***

I still have a few Iceland-themed posts lined up, I hope you aren't bored to death already. Now I'm gonna show you the travel journal I made in Iceland, or start at least. There are two more parts coming up.

Before the trip I thought keeping a travel journal would be too much trouble, as I remembered all those cases I filled the first pages of my journal, and then dropped the project. But the day before our departure I realized this would be a perfect opportunity to doodle, and I sure would love to read my pages long afterwards. We stayed for a week, and lived in the same hotel for the whole time. In such a long vacation there are those silent moments with nothing special to do, and that time can as well be used crafting. So I packed a slim empty sketchbook (40 pages) and my take away journal kit. I decided rather to fill my book on the spot (not afterwards) and use all the materials I could find during our stay. I didn't for example leave any space for photographs that would be developed and added later. Just because I knew that by the time the photos would be ready, I would have lost my interest already. So I used ads, magazine clippings, maps, leaflets, postcards and such.The book is mostly filled in the hotel, and quite a part of it on the plane on our way back. Some of the pages got the finishing touches at home couple of days after the trip. For instance the last page (you'll see) called for stronger supplies than just paper glue and washi tape.


My travel journal

My travel journal

My travel journal

My travel journal

My travel journal

My travel journal

My travel journal

My travel journal

2 comments:

  1. Ihana ajatus! Tuo voisi olla hauska tapa kokeilla muistikirjailua, olen nimittäin lähdössä viikon lomalle syyslomalla. Olen aina keräillyt metrolippuja, museoiden pääsylippuja yms. ja liimaillut sitten valokuva-albumiin. Näin ainakin jotain säästyy, mutta ei toki kaikki.

    Sittenhän voisin tehdä myös teatterimuistikirjan! Jos olisin oikein reipas. Nyt hilloan teatteriliput ja käsiohjelmat pahvilaatikkoon. Sitäkin on kyllä ihanaa selailla.

    Inspiroit minua :)

    ReplyDelete
  2. Suosittelen kokeilemaan, ehdottomasti. Mulla ainakin oli tosi hauskaa. Ja on kivaa onnistua inspiroimaan jotakuta, joten kiitos aivan ihanasta kommentistasi :)

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...