Saturday, August 25, 2012

Löytö täynnä löytöjä

inspiroivaa


Karin Lindroos - Kirppislöytöjä

Karin Lindroos - Kirppislöytöjä

Karin Lindroos - Kirppislöytöjä

Karin Lindroos - Kirppislöytöjä

Tänä kesänä (vai joko kuuluu sanoa viime kesänä, onko niin syksy jo?) minua on inspiroinut paljon Karin Lindroosin kirja Kirppislöytöjä. Olin sen verran idiootti, etten tajunnut ottaa kuvaa kirjan kannesta ennen kuin palautin sen kirjastoon, mutta jos innostut ja tahdot tietää minkä näköistä opusta lähteä hakemaan, löydät kansikuvan kirjan nettisivuilta.

Kirja ei tiedollisesti tarjonnut minulle juurikaan uutta. Vaikken mikään varsinainen kirppishai olekaan, niin tiedän silti mitä etsin ja mistä sitä lähteä etsimään. Tiedän, että joskus joutuu etsimään kauankin ja kaivamaan läpi kasoittain moskaa, ennen kuin löytää helmen. Tiedän, että kirppikset parhaimmillaan notkuvat suloisia kahvikuppeja, värikkäitä peltipurkkeja ja menneiden vuosikymmenten laatuvaatteita. Tiedän, että kirppislöydöt voi maalata uudestaan tai muuten tuunata. Tiedän, että kirppiksillä käynti on oiva tapa luoda persoonallinen tyyli, oli kyse sitten kodista tai itsestä. Eli sinänsä ei mitään uutta. Mutta sillä ei ole väliä, sillä kirjan kuvat ovat kerrassaan upeita. Värikkäitä, kauniita ja hyvin stailattuja. On kuin lukisi paksua lehteä, paitsi etten vielä koskaan ole löytänyt sellaista, jossa olisi samojen kansien sisällä enemmän kuin muutama sivu tällaista mahtavuutta. Kirjaa selatessa teki mieli maalata jotakin kirkkaan väriseksi, pukeutua kukkamekkoon (kirppislöyöön, tietenkin) ja järjestää peltipurkkikokoelma kauniiksi asetelmaksi. Kirja yksinkertaisesti sai minut hymyilemään, inspiroitumaan ja ideoimaan. Ja se on yhdeltä kirjalta aika paljon se.

***

This is an inspiration post of a lovely, colourful book written by Karin Lindroos. The book gives you tips about trifting and how to make great finds while in trift shops. It's packed with oh-so-lovely pictures that are delightful to look at. Unfortunately, as far as I know, the book not translated into English.

2 comments:

  1. Ompas valloittavia kuvia! Pitääpä katsella kirjastosta tuo itselle ja insiporitua. Olen ihan saman huomannut, ettei tuommoisia oikein ole kuin kuva tai pari per lehti (jotka toki olen leikannut talteen).

    ReplyDelete
  2. Hmm, kuulostaa ihan minun kirjaltani!

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...