Tuesday, June 5, 2012

Tämä ei ole resepti // This is not a Recipe

Summer drinks 

Summer drinks


Aina välillä huvittuneena ja hieman myös tuskastuneena hymähtelen kaikille yksinkertaisille "DIY-ohjeille", "tutoriaaleille" ja "resepteille", joita joistain blogeista löytyy. Älkää käsittäkö väärin, tutoriaalit ovat useimmiten ihan ihania ja hyvin hyödyllisiä. Välillä neuvotaan niin upeita juttuja ja niin yksityiskohtaisesti, että moni tuskin luovuttaisi sellaisia ohjeita ilmaiseksi - ne ohjeet sopisivat hyvin kirjoihin, lehtiin ja muihin julkaisuihin. Mielestäni se blogimaailmassa onkin upeaa, että jaetaan muiden kanssa sitä mitä osataan ja ollaan näin toisillemme inspiraatioksi ja hyödyksi. Välillä en vain voi olla ihmettelemättä, että pakkoko sitä on ihan joka asiasta ohjeita tehdä, ja pakkoko niitä tavallisimpiakin neuvoja on kutsua tutoriaaleiksi. Näin esimerkiksi kerran tutoriaalin siitä, miten valmistetaan teetä. Kuulemma keitetään vesi, kaadetaan se kuppiin teepussin päälle, annetaan hautua ja nautitaan lämpimänä. Just, ei kyllä olisi tullut itselle mieleen. Hyvä että teit asiasta tutoriaalin., ja vielä kuvien kera.

En siis aio kutsua tätä reseptiksi tai ohjeeksi, vaikka haluankin nyt tässä jakaa, että älyttömän hyvä kesäjuoma syntyy sekoittamalla greippilimsaa, jääpaloja ja mustikoita. Kaikki ainekset mukiin vaan, nautitaan kylmänä, maistuu parhaalta pillillä. Epäilen että ymmärsitte idean, vaikken nyt ottanutkaan joka vaiheesta kuvaa. 

***

Sometimes all the simple "DIY-posts", "tutorials" and "recipes" in blogs make me both amused and annoyed. Don't get me wrong, usually tutorials are just lovely and very useful. Some of them include so amazing and detailed information most people wouldn't give that away without a payment - I mean those tutorials that could easily be published in a book or magazines. In my opinion that's one of the perks of blogging community - share what we can do well to help and inspire each other. Sometimes I just wonder, if you really have to do a manual of everything, and call even the most common piece of advice a tutorial. I for example once saw a tutorial of how to make tea. Apparently you boil the water, pour it to a cup on a teabag, let it brew and enjoy it warm. Right, hadn't though of that myself. How great you made a tutorial, even with pictures. 


So I'm not gonna call this a DIY or a recipe, even though I want to share that a great summer drink can be made from grapefruit soda, blueberries and ice. Put all the ingredients to a mug, enjoy cold, preferably with a straw. I think you got the idea even though I didn't take pictures of all of those steps.

2 comments:

  1. Uusi ulkoasu! Pidän. Jääpaloja ei ole, mut greippilimua ja jäisiä mustikoita kyllä. Siispä kokeilemaan.

    ReplyDelete
  2. Aamen! Ja käsittämättömintä on että niitä tutoriaaleja vielä jopa pyydetään vaikka omasta mielestä kyse olisikin jostain niin älyttömän yksinkertaisesta asiasta ettei siitä mitään vaihekuvia kaivata! :D

    Ihana uusi ulkoasu :)

    ReplyDelete

Jätä toki viesti!

PS. Luen jokaisen kommentin ennen julkaisemista. Kyse ei ole sensuurista tai kontrollista, haluan vain varmistaa, ettei yksikään jää vahingossa lukematta.


Feel free to leave a note!

PS. I read every comment before publishing them. That's not about censorship or control. I just want to make sure I won't miss any of them.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...